Današnji pripadnici srednjih generacija su odrastali uz legendarne emisije Branka Kockice koje su bile zabavne i poučne. Na žalost današnja deca nemaju takve vidove obrazovnog programa što je prava šteta. Branko Kockica kada god se pomene izaziva osmjeh na licima onih koji su ga gledali.

Proslavljeni glumac Branko Milićević, poznatiji pod umjetničkim imenom Branko Kockica, tijekom cijele svoje karijere zadržao je diskretan pristup kada je u pitanju njegov privatni život. No, opće je poznato da je njegova voljena supruga imala neizostavnu ulogu u njegovu životu u razdoblju od impresivnih pet desetljeća.

Nakon duge i teške bolesti, Slobodanka Caca Aleksić, supruga Branka Kockice, preminula je u 79. godini.Dana 14. kolovoza 2019. nakon duge i teške bolesti nažalost je preminula redateljica Slobodanka Caca Aleksić, potvrdili su njezino i Brankovo ​​Pozorištance Puž, kazališna družina koju su suosnivali sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Ukrstivši puteve u cijenjenom Narodnom pozorištu u Zrenjaninu, Cacina i Brankova veza trajala je više od pedeset godina.Iako nisu imali vlastite djece, cijeli su život posvetili kazalištu i odgajanju mladih duhova.

Nakon smrti supruge, Branko je odabrao stan na najvišem katu predratne zgrade na Vračaru. Njegovo omiljeno mjesto za razonodu je prostrana ostakljena terasa ukrašena nizom cvijeća, ljutih papričica i maslinovih grančica.

Biografija:

  • Branislav Milićević, poznat kao “Branko Kockica”, karijeru je započeo u kazalištu i ozbiljnim filmovima prije nego što je pronašao svoj pravi poziv. Godine 1974. sve se promijenilo kada je prvi put odjenuo kultni kostim Branka Kockice, uloga koja ga i danas definira. Unatoč angažmanu u “Ateljeu 212”, Milićević je imao žarku želju da osnuje vlastito kazalište. Taj san postao je stvarnost 1977. godine, a zajedno s Cacom krenuli su na putovanje kako bi ostvarili svoju strast.

Jedan izvanredan aspekt ličnosti Branka Kockice njegova je predanost unošenju obrazovanja u svoje interakcije s djecom i predstave koje za njih stvara. Njegov krajnji cilj je da i djeca i odrasli kroz svoja iskustva steknu nova znanja. Kako bi osigurao kvalitetu i relevantnost svog rada, Milićević često traži savjete stručnjaka iz područja pedagogije i dječje psihologije. Zbog toga njegovi nastupi u Pozorištance uvijek ostaju aktualni i zanimljivi.

Umjetnički izraz Branka Kockice nadilazi same riječi. Svoj glazbeni talent pokazuje sviranjem više instrumenata, a izdao je i brojne albume dječjih pjesama. Na repertoaru su mu bile melodije iz renomirane dječje predstave „Kocka, kocka, kockica“, kao i autorske skladbe prilagođene upravo za izvedbe u „Pužu“.

Osim talenta za glumu i pjevanje, Milićević ima duboku strast prema vodi. Od djetinjstva gajio je san o konstruiranju vlastitog broda dok je s obitelji ljetovao duž jadranske obale. Nevjerojatno, taj je san pretvorio u stvarnost i sada se može pohvaliti impresivnom kolekcijom od jedne jedrilice i četiri katamarana.

  • Na inauguracijskim višestranačkim izborima u Srbiji hrabro se kandidirao kao nezavisni kandidat za zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, kao predstavnik općine Vračar u Beogradu. Unatoč velikoj popularnosti, nije uspio osigurati položaj. Osim toga, Milićević se okušao iu književnim vodama, objavivši dva zapažena djela: “Zbornik malih ljudi” i “Rana sreća”.

Rođen 1946. u Zemunu, Branislav Milićević odrastao je u obitelji u kojoj mu se otac bavio glumom, a majka učiteljicom njemačkog jezika. Kao rezultat očeve profesije, selio se u razne gradove poput Pančeva, Novog Sada i Zrenjanina, gdje je otkrio svoju strast prema glumi u kazalištu. Nakon završene srednje škole upisuje cijenjenu Kazališnu akademiju u Beogradu.

Upravo u Zrenjaninu susreće se s talentiranom redateljicom Slobodankom Cacom Aleksić, a njihova ljubavna veza procvjetala je 1964. godine. Kako je Branko krenuo na Akademiju, Caca je donijela odluku da se iz Zrenjanina preseli u Beograd. Njihova ljubavna priča kulminirala je brakom 1969.

Njihova zajednička strast prema zanatu proširila se i na njihove privatne živote, jer su u sretnom braku više od pet desetljeća i više od četrdeset godina njeguju zajednički pothvat pod nazivom “Puž”. Osim profesionalne posvećenosti, spaja ih i ljubav prema djeci i životinjama. U svoju su obitelj primili vranu Sivku i psa Lakija koji su ubrzo postali dragi članovi. Unatoč prijedlozima da se fokusiraju na produkcije za odrasle, Branko i Caca ostali su ustrajni u svojoj predanosti stvaranju kazališnih iskustava isključivo za djecu.

Preporučujemo