Pjevač Zdravko Čolić već dugi niz godina živi u Beogradu sa svojom porodicom a grad u kojem se rodio i odrastao i napravio prve korake u svojoj karijeri je Sarajevo. Čola je omiljen pjevač u cijeloj regiji već pola vijeka, a njegovi bivši sugrađani za njega imaju samo riječi hvale.

  • Sarajlije koje je nekoć dijelio rodni grad sa Zdravkom Čolićem gaje samo divljenje prema kultnom pjevaču, pamte ga se isključivo po pozitivnom i blistavom duhu.Dok je boravio u tom gradu, Čola se držao povučeno i suzdržavao se od traženja pažnje, unatoč trajnoj popularnosti u okolici. No, kako su se bližile devedesete i rat, zajedno s obitelji preselio se u Beograd.

S osmijehom se jedna pjevačeva susjeda rado prisjetila njega kao nekadašnjeg stanovnika sarajevskog naselja Grbavica.

Naš Čola je zaista jedinstven i teško je zamisliti gdje bismo bili bez njega. Jako ga cijenimo i često se prisjećamo dobrih vremena. Iako bismo voljeli da nas posjećuje češće, razumijemo da je krenuo u nove avanture. Ovo mjesto za njega ima poseban značaj, jer je to njegov rodni grad u kojem je proveo značajan dio svog života.

Djevojke su bile zaljubljene u njega, išle su toliko daleko da su ga tražile i tražile njegovo društvo u njegovom stanu. Cijela je zgrada postala platno za ljubavne poruke i znakove naklonosti, što je zahtijevalo višestruko krečenje. Unatoč svojoj slavi, ostaje skroman i suosjećajan, uvijek stavljajući druge ispred sebe.

Nakon što je okončan žalosni sukob, donio je suosjećajnu odluku da svoj stan u našoj zgradi ponudi svom bliskom suputniku iz Visokog. Ovaj prijatelj je pretrpio ozljede tijekom rata i izgubio je vlastitu imovinu.

Poznato je da gaji duboku naklonost prema Čoli Sarajevo, zbog čega je na kraju kupio prostraniji i luksuzniji stan na Koševu. O tome nas je obavijestila jedna dobrodušna Sarajka, a nakon razgovora s njom krenuli smo prema gradskom području Miljacke.

  • Nakon detaljne provjere, potvrđeno je da se stan koji je Čolić kupio 2013. godine nalazi u ulici Koševo. Prema informacijama susjeda, stan ima gotovo 90 četvornih metara, a pjevačica ga je kupila za otprilike 170.000 eura.

Čolin stan ističe se kao jedna od najvećih cjelina u cijeloj zgradi. Njegova vrhunska lokacija direktno preko puta Parka svjetla nudi neusporediv pogled koji doista oduzima dah. Iako sam ga u nekoliko navrata vidio, Čola rijetko posjećuje vlastiti stan jer je stalno okupiran brojnim obavezama.

Koliko se sjećam, on je kupio ovu nekretninu prije 11 godina po cijeni od otprilike 2000 eura po četvornom metru. Trenutno se vrijednost gotovo udvostručila, što ga čini pogodnim trenutkom da razmisli o prodaji. Međutim, čisto sumnjam da će prihvatiti tu ideju. Divljenje Čoli među ovdašnjim mještanima je jednodušno jer ga smatraju pravim carem i osjećamo se privilegiranima što nam je susjed, zaključio je susjed.

Vrijedi napomenuti da je i sam pjevač tijekom intervjua 2007. izrazio veliku želju za kupovinom nekretnine u Sarajevu, a tu je želju šest godina kasnije i uspješno ostvario.

Zbog čestih posjeta Sarajevu, razvila sam snažnu želju da kupim stan u svom voljenom gradu. Uvijek sam živio udobno, ali skromno, bez pretjeranog luksuza. Međutim, kad god se vratim u rodni grad, primoran sam odsjesti u hotelu. Stoga mi je najveća težnja da steknem stan u Sarajevu i uvjeren sam da ću taj san ostvariti u bliskoj budućnosti – rekao je Čolić u tom periodu.

Biografija:

  • Zdravko se rodio u Sarajevu 30. svibnja 1951. Njegov otac Vladimir bio je policajac u MUP-u, dok se majka Stana posvetila domaćici. Zdravko ima i mlađeg brata Dragana koji je četiri godine mlađi od njega. Porijeklom iz Hercegovine, obitelj se preselila u Sarajevo i isprva živjela u drugom kućanstvu koje je imalo radio. Zdravko, opčinjen ovom napravom, uporno je tražio dopuštenje za ugađanje.

U mladosti mu je primarna strast bila sport, što ga je dovelo do uloge golmana juniorskog tima FK Željezničar. Nakon toga se okušao u atletskim vodama i čak osvojio drugo mjesto na zapaženom natjecanju. No, kada su njegovi sportski uspjesi počeli jenjavati, fokus je preusmjerio na glumu i pridružio se Pionirskom kazalištu. Tamo je njegovo pravo glumačko umijeće zasjalo u zanosnim predstavama poput “Kekec i Mojca” i “Dječaci Pavlove ulice”. Na kraju, 1990-ih, s roditeljima se preselio u Beograd, pridruživši se bratu koji je tamo već zasnovao život.

Unatoč upornim glasinama o njegovoj seksualnoj orijentaciji, Zdravko ih je odlučio zanemariti. Prvo iskustvo dugotrajne ljubavne veze imao je s Jasnom Dulić, kolegicom iz grupe Lokice. Nakon toga uplovio je u sedmogodišnju vezu s Elizabetom Vidas, poznatom riječkom manekenkom.

Iako je poznat po svojoj popularnosti među ženama, privržen je isključivo supruzi Aleksandri. U braku su od 2001. godine i blagoslovljeni su s dvije kćeri, Larom i Unom. Lara je rođena 2006. godine, dok je Una na svijet došla 2001. godine.

Preporučujemo