Kao i mnoga druga djeca poznatih tako je i Ivana Mihić krenula stopama svojih roditelja. Od malih nogu je bila povezana sa gluačkim svijetom obzirom da je njena majka legendarna Vera Čukić a otac poznati scenarista Goran Mihić. Ivana se bavi i pisanjem pa je tako izdala i svoj roman.

  • Novinar i glumica odmah su se raspisali o vrlo razglašenom vjenčanju Ivane Mihić, budući da je glumica već duže vrijeme ekskluzivno reklamno prisutna na svom Instagram profilu.Suzdržava se od sudjelovanja u intervjuima jer tvrdi da nema profesionalnog opravdanja za bavljenje takvim aktivnostima.

Ipak, nedavno je napravila rijedak odmak od uobičajene diskrecije i otvorila se za “Alo”, otkrivši mnoštvo nagađanja koja kruže mjesecima. Središnja tema njihova razgovora bila je oko iščekivanog vjenčanja Ivane Mihić i njezinog odanog dugogodišnjeg partnera.

Intervju je započeo osvrtom na glumičine česte posjete manastiru Rajinovac, u kojem počiva njezin otac, poznati scenarist Gordan Mihić.

Navodno je u uredništvo spomenute publikacije stigla poruka oduševljene čitateljice u kojoj se tvrdi da je Ivana svom partneru u božanskoj prisutnosti ispovjedila vječnu ljubav, a njihovu vezu svečano je sklopio iguman Serafim.

 

Kad su došli do točke u kojoj je čitatelj prestao razumjeti, potražili su vodstvo od Ivana, koji im je dao željeni odgovor.

  • Zanemarite sve priče koje ste možda čuli. Preuzeo sam ulogu volontera na obnovi manastira Rajinovac, gdje je sahranjen i moj pokojni otac. Ovo su primarni motivi koji stoje iza moje sve veće prisutnosti na stranici. Glumica je svoju priču započela otkrićem da je uz cijenjene starješine samostana aktivno uključena u pripreme za obnovu krovišta “Crkve rođenja Blažene Djevice”.

Obnova samostanske biblioteke samo je jedan od značajnih projekata u kojima trenutno radim. Usko surađujući s igumanom Serafimom, poduzimamo niz radnji kako bismo osigurali njezino očuvanje. Prošlo je dosta vremena otkako smo zadnji put vidjeli ovog talentiranog glumca na televiziji, ali on je i dalje predan svom zanatu i predan svojim trenutnim nastojanjima.

 

  • Pravi razlog njezina okretanja vjeri ostaje nepoznat; bilo da je to rezultat njezine volje ili zbog nedostatka poziva ravnatelja.

Fotografiranje cijelog ranije spomenutog intervjua za novine i njegovo dijeljenje na Instagramu pokazuje njezinu želju da je se čuje i sugerira da možda neizravno traži pomoć na ovaj način.

Uz navedene detalje, ispod fotografije je stavila i sljedeću izjavu. Detaljnije ću opisati cijeli pothvat i osobe koje su pružile pomoć.

 

Biografija:

Rođena 1970. u Beogradu, Ivana Mihić dolazi iz obitelji duboko ukorijenjene u industriju zabave. Njezin otac Gordan Mihić poznati je scenarist, a majka Vera Čukić proslavila se kao filmska, televizijska i kazališna glumica. Ivana je od malih nogu pokazivala prirodni talent za umjetnost, organizirala je predstave i maskenbale s prijateljicama iz susjedstva, a od “prodaje ulaznica” slastila se.

  • Unatoč tome što je rođena u Beogradu, često je pronalazila utjehu na obiteljskom seoskom imanju u blizini srbijanske prijestolnice, gdje je razvila duboko poštovanje prema prirodi, zahvaljujući utjecaju svojih roditelja, djedova i baka, ujaka i tetki. Ivana danas pronalazi radost u ruralnim aktivnostima i njeguje mir daleko od užurbanog Beograda.

Sa šest godina Ivana je s nestrpljenjem krenula u školu, vođena vlastitom željom, a ne željom roditelja. Uz akademsko bavljenje, posvetila se i treniranju ritmičke gimnastike. Sudjelovala je na raznim turnirima u tom sportu, a najveći uspjeh postigla je osvojivši sedmo mjesto na općinskom natjecanju. Ubrzo nakon toga počinje se baviti baletom u školi “Lujo Davičo”, au osnovnoj školi paralelno pohađa klavirski odjel u nižoj glazbenoj školi “Vatroslav Lisinski”.

S obzirom na njezino rano upoznavanje s glumom, ne čudi da je Ivana imala snažnu želju upisati studij dramske umjetnosti na beogradskom Fakultetu. Tijekom audicije žiri je osvojila monologom iz drame Žuta te izvanrednim utjelovljenjem svoje majke iz predstave Viktor ili djeca na vlasti.

Oduševljena njezinim talentom, iz prvog je pokušaja primljena u klasu profesora Vladimira Jevtovića. Među njezinim kolegama iz razreda bili su ambiciozni glumci kao što su Dubravka Mijatović, Dragan Mićunović, Tamara Vučković, Nebojša Dugalić, Željko Mitrović, Goran Šušljik, Mirsad Tuka i drugi.

Na trećoj godini mentori su im bili profesori Branislav Žare Mićunović i Milenko Maričić. Ivana je diplomirala s najvišim ocjenama i pritom stekla zvanje magistra znanosti.

Preporučujemo