Marijana Mateus, srpska dizajnerica koja već godinama živi u Londonu, u 52. godini života odiše izuzetnim smislom za modu i ljepotu. Njezin zanosni izgled često se zamijeni s deset godina mlađim, što je rezultat njezinih uravnoteženih prehrambenih navika i predanog treniranja . Marijana ima stroga pravila kojih se pridržava kako bi održala svoj besprijekoran stas. Iako genetika igra ulogu, to nije jedini čimbenik koji pridonosi njezinu izgledu. Sportom se bavi od mladosti i nastoji vježbati kad god je to moguće. Marijana je otkrila kako drži strogu dijetu i gotovo svakodnevno vježba do 45 minuta. Ističe važnost kretanja i aktivnosti.

Dnevno izdvajam 45 minuta za slobodne aktivnosti, što je za mene dovoljno vremena. Žene ne moraju nužno ići u teretanu ili plivati; ključni aspekt je ostati aktivan trčanjem ili hodanjem. Dan se sastoji od tri obroka: doručak, užina i ručak. Dok on nastoji preskočiti večeru, ja doručak smatram najvažnijim obrokom i izbjegavam ga preskakati. Moja jutarnja rutina podrazumijeva konzumaciju kave, jer sam entuzijast, a zatim malu porciju cornflaksa s voćnim jogurtom. Svakodnevno nastojim uključiti voće u prehranu, au zadnje vrijeme za međuobroke preferiram crveno grožđe i kivi, uz pokoju jabuku ili bananu, kako kaže Marijana. Nasuprot tome, Nataša Bekvalac, poznata pjevačica, otkrila je svoju strategiju ishrane i kako je skinula 10 kilograma.

Nataša Bekvalac oduvijek je važila za jednu od najljepših žena domaće glazbene industrije. Izgled popularne pjevačice rezultat je uravnotežene i hranjive prehrane uz svakodnevnu tjelovježbu. Prije više od godinu dana pjevačica je odlučila prestati pušiti, što joj je bila jedina prepreka potpuno zdravom načinu života. Kako bi prevladala žudnju za nikotinom, potražila je pomoć psihoterapeuta koji joj je od tada emocionalna podrška u borbi protiv cigareta. Iako se trudi izbjegavati kasno jelo, priznaje da je to često nemoguće, jer uživa u druženju s prijateljima uz večeru oko 7 ili 8 navečer.

Tijekom dijete smjela je konzumirati određene namirnice, kao što su sve vrste mesa (isključujući masnu svinjetinu), mliječne proizvode s niskim udjelom ugljikohidrata (npr. feta sir, jogurt i svježi sir) te povrće poput kupusa, krastavaca, zelenila salata, brokula, luk, rajčica, tikvice, špinat i cvjetača. Jaja su također bila uključena u njezinu prehranu u bilo kojem obliku. Za održavanje zdrave prehrane preporuča se konzumiranje umjerenih količina orašastih plodova, do jedne šake svaki dan. Osim toga, važno je održavati hidrataciju pijući najmanje 2,5 litre vode dnevno.

Preporučujemo