Jelena Obučina je u uvodu Dnevnika TV Nove otkrila da su neke osobe nestale, ali njihov identitet još nije poznat. Jedini čije je ime objavljeno je Afrim Bunjak, kosovski policajac, objavila je istog dana Priština. Nema se kome obratiti za odgovore. Ministar policije, ministar obrane i ministar zdravstva ne postoje, a čak su i predsjednik i premijer nestali s Instagrama. Nejasno je za kim žalimo – za herojima ili teroristima ili čak nepoznatima. To podsjeća na situaciju od prije pet mjeseci kada su stradala djeca, a nama je rečeno da pričekamo da tužitelj završi istragu i objavi imena pa da se žalimo. Ako se ovako upravlja državom, kako se čini, onda bi Srbi sa sjevera Kosova mogli biti u pravu kada ocjenjuju da ljudski život ovdje vrijedi manje nego u Parizu.

Ovom je izjavom uvod u emisiju sažela Jelena Obućina. Napominjemo da građani Srbije do 20 sati nisu dobili nikakve službene informacije od državnog vrha o oružanom sukobu u Banjskoj. u nedjelju navečer, kada se predsjednik Vučić napokon oglasio. I nakon njegova govora, koji je ostavio još pitanja u dijelu javnosti, neka su pitanja ostala neriješena, a građani će trebati odgovore kako bi otkrili istinu o onome što se dogodilo u Banjskoj.
Da bismo u potpunosti razumjeli događaje koji su se dogodili u Banjskoj, gdje su navodno ubijena četvorica Srba i jedan kosovski policajac, moramo istražiti sedam ključnih pitanja. Aljbin Kurti, premijer Kosova, i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije razgovarali su u nedjelju i ponedjeljak, ali nisu uspjeli dati odgovore na ta pitanja.

Prvo je Kurti izjavio da su Srbi sa sjevera zabarikadirali cestu u Banjskoj s dva kamiona. Vučić je svoju izjavu dao 12 sati kasnije. Prema riječima obojice dužnosnika, kosovska policija je stigla na lice mjesta kako bi uklonila barikade, nakon čega je došlo do sukoba u kojem je poginuo policajac Afren Bunjaku, a još jedna osoba je ozlijeđena. Točno u 8.57 ujutro službeno su zatvoreni administrativni prijelazi Jarinje i Brnjak, uz nastavak sukoba”, rekao je Vučić.

Kosovska policija tvrdi da je više oružja raznih vrsta i kalibara, uniformi i logističke opreme, uključujući tešku vojnu otkriveno je oružje poput granata, topova, mitraljeza i kalašnjikova.Kada se pokazalo da je riječ o značajnom oružanom sukobu, te da je ugrožena sigurnost građana, te da je riječ o teškom naoružanju, nejasno je zašto Kfor nije djelovao Tvrde da su budni i spremni odgovoriti, ali unatoč tome što im je povjeren mandat da osiguraju mir i sigurnost na sjevernom Kosovu, nisu uspjeli odgovoriti. Iako je neizvjesno bi li njihov angažman spriječio katastrofe, Kfor je trebao reagirati odlučnije Razlog njihovog nedjelovanja još će neko vrijeme biti predmet sumnje.

Preporučujemo