Još 2013. Tamara se udala za Aleksandra Vučića. Rođena je u Beogradu 1981., au istom je gradu provela svoje formativne godine završavajući osnovnu i srednju školu. Kasnije je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti. Prema pisanju srbijanskih medija, zaposlena je u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije od 2010. godine. Osim toga, aktivna je sudionica humanitarnih akcija i često posjećuje događanja vezana uz to. Zanimljivo, odlučila je ne sudjelovati u političkoj kampanji svog supruga, jer preferira privatan i povučen način života.Ipak u poslednje vrijeme često predstavlja Srbiju na raznim manifestacijama.

Po završetku modne manifestacije “Serbian Fashion Day 2023”, na kojoj su prva dama Srbije Tamara Vučić i Vesna de Vinci  u Parizu predstavile prvi nacionalni parfem krenule su nazad u svoju domovinu. Potom se prva dama Srbije Tamara Vučić vratila kući da proslavi Đurđic i nije ostala u “Gradu svetlosti”.

Javnost je konstantno oduševljena pogledima na dom Tamare Vučić. Uprkos prezauzetom diplomatskom i humanitarnom rasporedu kao supruga lidera države, gospođa Vučić daje prednost svojoj porodici i stara se da svaka proslava bude posebna. Prva dama Srbije je ovog dana pružila uvid u ambijent svog prijatnog doma. Tamara je svojim sunarodnicima prenijela dobre želje podijelivši sliku spomen-svijeće i ikone, nadajući se da će imati veselo slavlje.

Sarma, poznata kao kraljica svih jela, dobila je posebno priznanje na svom profilu. Iako je Tamara fantastičan domaćin, neizvjesno je da li je pripremila ovo slasno jelo, ali je sigurno da će svi uživati. Očigledno je da supruga Aleksandra Vučića ima mnogo obaveza i putovanja. Uprkos tome, ona i dalje uspeva da nađe vremena za pripremu niza ukusnih jela. Važno je napomenuti da je i njen sin Vukan vješt pomoćnik u kulinarskim poslovima svoje majke i pokazao se kao vrijedna prednost u kuhinji.

Preporučujemo