Željko Joksimović je renomirani muzičar i kompozitor iz Srbije. Dva puta je predstavljao svoju zemlju na takmičenju za pesmu Evrovizije. Joksimović je rođena 20. aprila 1972. godine, a trenutno živi i radi u Beogradu. Otac mu je iz Uba, a majka Vesna iz Bijelog Polja. Osim toga, ima mlađeg brata Aleksandra, koji je glumac i devet godina mlađi od njega. Tokom svog formiranja, Joksimović je živeo u Valjevu, gde je pohađao osnovnu i srednju školu.

Kada je Joksimović imao samo dvanaest godina, učestvovao je na muzičkom festivalu u Parizu i osvojio prvu nagradu za harmoniku u Evropi. Njegov brat Saša Joksimović je takođe voditelj i glumac. Joksimović je u početku studirao na odsjeku harmonike u Podgorici, da bi prešao na Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, ali nikada nije završio studije. Joksimovićev talenat prevazilazi njegove veštine harmonike, jer je vešt u sviranju 14 različitih instrumenata i tečno govori pet jezika osim maternjeg: grčki, engleski, ruski, poljski i francuski. Joksimović se 1995. venčao sa psihologom Vesnom Avramović, sa kojom je iste godine dočekao ćerku Minu pre nego što se na kraju razveo. Uprkos razdvojenosti, njih dvoje su zadržali srdačnu vezu. Joksimović sa voditeljkom Jovanom Joksimović ima troje dece.

Ćerka Željka Joksimovića iz prethodnog braka, Mina Joksimović, poseduje zadivljujuću lepotu koja ne prestaje da impresionira sve oko sebe. Njen izvanredan izgled često je predmet pažnje i nacionalnih internet portala i društvenih mreža. Međutim, Minina postignuća sežu daleko od njenih fizičkih osobina i ona ima sve razloge da bude ponosna na sebe. Izveštaji pokazuju da ova ambiciozna žena teži da postigne isti nivo uspeha kao i njen poznati otac. Umjesto da gubi vrijeme, posvetila se svom obrazovanju i akademskim aktivnostima, kojima se s velikom lakoćom nosi.

Naslijedivši prirodne muzičke sposobnosti svog oca, bila je natjerana da nastavi dalje obrazovanje u ovoj oblasti. Nakon završetka studija na FMU, ćerka Željka Joksimovića odlučila je da upiše master studije kako bi proširila svoje znanje i stručnost. Nedavno je na svom Instagram nalogu objavila završetak potrage za visokim obrazovanjem. Njena objava naišla je na izlive pohvala njenih pratilaca, prijatelja, pa čak i kolega njenog oca. Mina je s ponosom ispričala da je njen posljednji magistarski ispit gotov, a preostalo joj je još malo. Bez sumnje, njen uspeh je doneo ogroman ponos njenom ocu. Iako su njeni roditelji dugo rastavljeni Mina i Željko imaju jako prisan odnos.

Preporučujemo