Često se mnogi od nas pronađu u nekoj pjesmi nekog izvođača i te riječi ostanu s nama jako dugo. Međutim, postoji granica između izvođača koji pjevaju pjesme koje im je neko drugi napisao i kantautora koji pišu i izvode vlastite pjesme, a ovo drugo je na našoj estradi postalo totalna rijetkost.

Bilo kako bilo, postoje i pjesme koje nastanu inspirisane događajima života izvođača, ali koje ipak napiše neko ko je stručan u pisanju pjesama. Tako je i nastala jedna pjesma od turbofolk pjevačice Jelene Karleuše, a koju sigurno svi dobro znate jer je izašla prije čak petnaest godina i konačno je otkrila o kome se radi u pjesmi.

Jelena je otpjevala mnogo hitova, a mnogi imaju negativno mišljenje o njenom javnom liku jer je posmatraju kao izvještačenu barbiku dugog jezika koji joj je brži i od pameti, dok drugi razumiju kako ona manipuliše medijima za svoju dobit. Otkako se razvela od bivšeg supruga Duška Tošića, postala je opet otvorena i svašta priča po medijima.

Nedavno je u jednom intervjuu otkrila da je njena pjesma “Tihi ubica” upravo o Dušku Tošiću i proizašla je iz burnog perioda njihove veze. Iako Jelena nije napisala tu pjesmu svojim rukama, Marina Tucaković je pisala ovu pjesmu nakon razgovora s Karleušom o njenim problemima s Tošićem.

Uspjela je da napiše ovu udarnu numeru koja se i danas sluša i koja pogađa mnoge u srce, a sada kada Tošić i Karleuša nisu više u braku, mnogima je ta pjesma postala još jača i značajnija te je mogu poistovijetiti sa svojim ljubavnim brodolomima.

Preporučujemo