Smrt mlade djevojke početkom godine je uznemirila sve koji su je poznavali. Preminula je stanovnica Lancashirea u Velikoj Britaniji Izabela Kate Connolly Wellock (16). Prije njezine smrti liječnik je njezine glavobolje pripisao običnoj prehladi. Tijekom posjeta svom liječniku opće prakse 28. ožujka ove godine, tinejdžerica je prijavila da ima jake glavobolje. Nakon pregleda, jedino značajno zapažanje koje je praktičar napravio bio je povišen broj otkucaja srca, koji je dostigao visokih 139 otkucaja u minuti.

Unatoč tome što su sva ostala opažanja bila u skladu s normom, stručnjak je došao do zaključka da je dotični pojedinac vjerojatno bolovao od prehlade.U razmaku od samo tri dana, Izabela je pala u stanje kolapsa dok je bila na hitnoj, što je u konačnici rezultiralo njenom smrću samo nekoliko sati kasnije. Prije nego što je umrla, Izabela je posljednji put bila kod svog liječnika opće prakse. Tijekom posjeta izvijestila je da su joj se glavobolje smanjile i da se osjeća bolje. Nažalost, u roku od pet sati od termina, njezino se stanje naglo pogoršalo, zbog čega ju je njezina majka Geraldine hitno odvezla u bolnicu.

Nakon što se onesvijestila na hitnoj pomoći, djevojčici su odmah pomogli liječnici koji su joj pružili odgovarajuću medicinsku pomoć i propisali antibiotike kako bi spriječili moguće infekcije. Unatoč tim naporima, njezini organi počeli su propadati sljedećeg dana, a liječnički tim je nastavio intubirati je. Međutim, njezino se stanje nastavilo pogoršavati, a proglašena je preminulom 31. ožujka, prenosi Mirror.

Obdukcija mlade djevojke obavljena je 8. studenoga, a rezultati su pokazali da je uzrok smrti sepsa praćena streptokoknim meningitisom. Izabelinim roditeljima poslano je pismo nekoliko tjedana prije njezine smrti, u kojem ih se obavještava o kolegici iz njezine škole koja boluje od meningitisa. Slučaj ove studentice bitno se razlikovao od Izabelinog, budući da djevojčica nije pokazivala nikakve simptome bolesti. Nije pokazala nikakvu povećanu osjetljivost na svjetlo, niti je dobila tipičan osip koji je povezan s meningitisom.

Prema riječima mrtvozornika, bilo je nepredvidivo da će se dogoditi događaj ove prirode, posebno s obzirom na kliničku sliku pacijenta samo nekoliko dana prije.

Tinejdžerka Izabela bila je poznata po dobroj i nježnoj naravi, a njezini učitelji i kolege duboko žale zbog njezina gubitka. Njezina je smrt ostavila prazninu u životima članova njezine obitelji, uključujući njezine roditelje Iana i Geraldine, sestru Bryde, baku Barbaru, tete, stričeve, rođake i bezbrojne prijatelje.

Preporučujemo