Dragana je nedavno održala spektakularne koncerte i najavila da će se ubuduće rijeđe pojavljivati na nastupima. U ranim godinama na sceni stekla je nadimak Luče od Kasidola. Više od trideset godina Dragana Mirković vlada u industriji zabave, ali je nedavno objavila da se njena aktivna karijera bliži kraju. Rođena 1968. godine u Požarevcu, Dragana Mirković je svoje formativne godine provela u obližnjem selu Kasidol, okružena bakom i dedom, roditeljima i starijom sestrom Dušicom. U raznim intervjuima rado se prisjećala svog radosnog i bezbrižnog odrastanja. Iako je njena strast prema živoj muzici bila neosporna, utehu je našla i u slušanju svog dede Dragutina kako vešto svira harmoniku. Sa težnjom da postane turistički vodič, zamislila je budućnost koja uključuje učenje engleskog jezika.

U prvim godinama njenog osnovnog obrazovanja, njen izuzetan talenat je počeo da blista, što je rezultiralo njenim solo nastupima na raznim školskim priredbama i takmičenjima. Vremenom je počela da pleni publiku na proslavama u Kasidolu i okolini, privlačeći pažnju renomiranih beogradskih muzičara. Kada je napunila 14 godina, direktor diskografske kuće “Diskos” obratio se njenim roditeljima sa predlogom da snimi pesmu u Beogradu. U početku zatečen, njen otac je pristao pod uslovom da prvo završi osnovnu školu. Po završetku studija, sa ocem je stigla u prestižni studio “Košutnjak”, gde je krenula sa snimanjem debitantskog singla pod nazivom “Imam dečka koji ne ume da sedi”. Oduševljeni prijem pesme od strane publike otvorio je put za izdavanje njenog celog albuma 1984. Ovaj album nije sadržao samo pomenuti hit, već je uključivao i druge izvanredne numere. U intervjuu je ispričala da je njeno uzbuđenje u tom periodu pojačao prvi susret sa glumcem Ljubišom Samardžićem, kojeg je do tada viđala samo na ekranu.
Tokom svojih ranih dana kao izvođača, Dragana priznaje da nije u potpunosti shvatila obim svojih dostignuća, uprkos impresivnoj prodaji od preko 150.000 primeraka njenog prvog albuma. Dok je bila tinejdžerka u osnovnim godinama, težila je visokom obrazovanju. Nažalost, profesionalna opredijeljenost ju je u tome spriječila, pa je završila Trgovačku školu u Bosni i Hercegovini.

 

Dragana je više od dvadeset godina u braku sa Tonijem Bijelićem, uspješnim biznismenom. Njihova rezidencija, pravi dvorac koji se nalazi u blizini Beča, služi im kao porodični dom. Sa dvoje odrasle dece koja su sazrela u ličnosti vredne divljenja, Dragana i Toni su veoma ponosni na svoju porodicu. Nedavno je sin Dragane Mirković napunio 23 godine, što je izazvalo slavlje koje je bilo prepoznatljivo i nezaobilazno. Svake godine Draganina majka ide iznad i dalje da nadmaši očekivanja i organizuje nezaboravno rođendansko druženje za svoju voljenu djecu, Manuelu i Marka Bijelića. Međutim, Draganin sin je ove godine odlučio da prekine tradiciju i proslavi svoj poseban dan na jedinstven način, odstupajući od ekstravagantnih zabava koje se obično održavaju u njihovom raskošnom dvorcu u Beču za njihov uski krug porodice i prijatelja.

 

Marko Bijelić, sin Dragane Mirković, danas ima značajan razlog za slavlje, nakon što je javno ispoljio ljubav prema svojoj devojci tokom koncerta njegove majke. Kako se Marko Bijelić bliži svom 23. rođendanu, postoji potreba da se ova prekretnica obilježi na jedinstven i nezaboravan način. Folk diva je svom sinu čestitala rođendan, proglasila ga najboljim sinom i izrazila mu neizmernu ljubav. Njegov otac Toni također je otvoreno podijelio svoju radost i javno čestitao njihovom nasljedniku. Inače, poletni Marko vodi zdrav način života i svakodnevno se bavi tjelovježbom, o čemu smo mogli svjedočiti kroz njegovo aktivno prisustvo na društvenim mrežama. Ipak, pravo zaprepašćenje javnosti došlo je kada je otkrio do sada neobjavljenu fotografiju sa devojkom, što je otkriće ostalo skriveno do ove godine. Osim toga, Marko je imao privilegiju da prisustvuje zapaženom koncertu Dragane Mirković u Areni, gde smo mogli da vidimo i Markovu značajnu drugu, koja je i dalje enigma za širu javnost.

Preporučujemo