Jedan od najstrašnijih napada poznatih u svijetu preživjela je Dana Vulin, žena srpskog podrijetla s prebivalištem u Australiji. U noći 16. veljače 2012. živa je spaljena u vlastitom domu i tako započela svoju borbu za preživljavanje. Priča o Dani Vulin pročula se diljem svijeta, a ona je nedavno s Wanted-om ispričala detalje stravičnog zločina koji je proživjela. Dana Vulin je u to vrijeme boravila u Australiji kada su u nju upali neidentificirani muškarac i žena (kasnije identificirana kao Makedonka Natali Dimitrovska) koji su nasilno ušli u njezin stan.

Unatoč nedostatku bilo kakve očite veze, inzistirala je da Dana otkrije gdje se nalazi njezin suprug. Potaknuta sveobuhvatnom zavišću, zgrabila je bocu i zalila je korozivnom tvari, a zatim ju je zapalila s izričitom svrhom da, prema vlastitim riječima, “izbriše svoj prekrasan izgled. Nakon što je zadobila opekline na više od 60% tijela, Danina bitka je tek počela. Natalini postupci rezultirali su njezinim uhićenjem i osudom na 17 godina zatvora. Dana, 26-godišnjakinja koja je nedavno diplomirala, planirala je svoju karijeru i uživala u životu kao svaka druga mlada odrasla osoba. Nije ni slutila da bi je samo jedno novogodišnje slavlje koštalo života, no ustrajala je i ne samo da je završila fakultet, već je otvorila i dvije klinike. Ovo je njezino svjedočenje koje je ispričala časopisu Wanted.

“Da, diplomirala sam na drugom sveučilištu manje od godinu dana prije tog trenutka”, izjavila je Dana. “U tom trenutku svog života bio sam mlad, bezbrižan i prepuštao se tipičnoj nesmotrenosti koja dolazi s mladošću. Moja prethodna diploma bila je iz menadžmenta u oglašavanju, što me dovelo do diplome strateškog poslovnog upravljanja i na kraju do korporativne karijere . To je bio plan za moju budućnost.” Ovaj razgovor se dogodio na Silvestrovo dok sam čekao u redu u kasinu da zamijenim svoje žetone za novac. Bila je to kratka i neupadljiva razmjena, koja se sastojala od tipičnih ljubaznosti razmijenjenih sa bilo kim u redu. Bio je to razgovor za koji se kasnije nisam sjetio nikome spomenuti. Nije ništa napredovao niti nudio nikakve fizičke geste, bio je to jednostavno ležeran razgovor. U prošlosti mi je govorila: “Misliš da si tako lijepa. Da vidimo kako ćeš izgledati kad ne budeš sličila Barbie. Uništit ću tvoje lijepo lice.” Nakon što bih ovo čuo, svaki put bih poklopio slušalicu. Dok sam se tuširala, čekala sam dolazak hitne pomoći, a bolovi su bili nesnosni. Voda koja je padala na mene čak nije bila jak pritisak, samo običan mlaz hladne vode, ali svaka kapljica je bila kao kiselina.

Kad je hitna konačno stigla, zavapila sam: “Uspavajte me, uspavajte me da ne osjećam bol.” Tada sam izgubio svijest i nisam shvatio da sam pao u komu. Drugu i treću noć doživio sam kliničku smrt. Kad sam se probudio, moja sestra je pjevala iznad mene, a bila je tu i cijela moja obitelj. U prošlosti smo uživali slušajući “Step by Step” Whitney Houston. Međutim, nisam bio svjestan težine svojih opeklina zbog kojih sam ostao neprepoznatljiv, bez glasa ili ikakvog privida bivšeg sebe. Dok sam se borila da dođem k sebi, mogla sam osjetiti kako mi suze moje sestre padaju na lice. Istovremeno je plakala i smijuljila se, nesigurna u razmjere oštećenja mog mozga. Unatoč toj neizvjesnosti, moja je sestra pronašla utjehu u spoznaji da sam još uvijek prisutan i da moja prisutnost znači da ću se nastaviti boriti.

Preporučujemo