Indira Radić, poznata folk pjevačica, rođena je u Dragalovcima, gradu koji se nalazi nadomak Doboja u Bosni i Hercegovini. U djetinjstvu je provela prve godine u ovom gradu sa roditeljima sve dok nije završila srednju medicinu. Po završetku studija preselila se u Zagreb gdje je radila kao liječnica u bolnici. Uprkos sve većoj istaknutosti, nastojala je da često posjećuje roditelje. Nažalost, prošlo je više od decenije otkako je poslednji put posetila Dragalovce, jer joj je smrt oca Živka otežavala put. Živko je imao posebno mesto u Indirinom srcu, a njegovo odsustvo za nju je predstavljalo izazov.

Pevačev stric Novak Subotić pomenuo je da je porodici poklonio plac u centru sela na kome bi mogli da grade kuću. Međutim, izgubio je kontakt sa primaocem skoro deceniju. Riječ je o osobi, ranije poznatoj kao Radić, sada je Indira Subotić. Njen otac je živeo nekoliko kilometara od njenog sadašnjeg mesta stanovanja. Kada se Indira rodila, Novak mu je dao ovaj i svoj. Iako je radila u Doboju, željeznička stanica je bila bliže ovoj lokaciji, a njena škola je bila povoljno smještena preko puta ulice. Prema rečima pevačinog rođaka, njenom ocu je dodeljena parcela na kojoj je podigao stan. Lokalitet na kojem se nalazio očev stan kasnije je zamijenjen rudnikom krštenim “kop”.

Nakon što je njen supružnik preminuo, pokušala je prodati svoje prebivalište, ali traženi iznos je bio prevelik, što bi moglo objasniti zašto je ostao neprodat. Međutim, ona ostaje spremna da ga proda u slučaju bilo kakvih potencijalnih udvarača. Nažalost, selo trenutno bilježi pad broja stanovnika, jer se sve više pojedinaca seli negdje drugdje, tako da trenutno postoji nedostatak zainteresovanih strana koji žele da kupe kuću. Nakon smrti oca Živke, Radić je prestala da posjećuje rodni grad isto toliko i izgubila je kontakt sa stricem.

Prema njegovim riječima, Indira je često posjećivala diskoteku i nastupala u radnji njegovih sinova, privlačeći više od hiljadu ljudi. Ona je omiljena figura u svom rodnom gradu. Međutim, nakon očeve sahrane, preselila se u Beograd kod majke Roze i skoro deceniju nije imala nikakvu komunikaciju sa rođacima. Uprkos naporima njenog strica da dođe do njega, on nije dobio odgovor od Indire, što je rezultiralo potpunim prekidom komunikacije između njih. Ipak, Indira nije jedna od rijetkih koja je odrasla i provela djetinjstvo u nekom manjem mjestu, već i mnoge njene kolege i kolegice su isto proživjele.

Preporučujemo