Zbog ograničenog prostora svog malog jednosobnog stana, Alex Byrne godinama se suočavala s upornim izazovom sušenja rublja. Mučila se s pronalaženjem dovoljno prostora da to rasporedi. Ali jednog dana je imala trenutak inspiracije. Ravnomjerno je rasporedila rublje u sušilici prije nego što je odabrala pozamašnu plahtu i krpu za pranje. Nakon što je prekrila plahtu preko sušilice, postavila ju je pokraj radijatora.

Prema njezinoj izjavi, došla je do spoznaje da je plahta sposobna uhvatiti topli zrak, što je pak ubrzalo proces sušenja njezinog rublja na samo dva sata. Aleks je podijelila svoje rješenje za sušenje plahte bez neugodnih  mirisa. Razmišljala je o tome da ga objesi bilo gdje osim na kuhinjska vrata, gdje bi ga miris hrane uništio. Zimi sušilicu obično postavlja blizu radijatora. Palo joj je na pamet da pokrije sušilicu plahtom, a krajeve podvuče preko radijatora i ispod nogu sušilice. Na taj bi se način sav topli zrak iz radijatora usmjerio prema plahti, učinkovito je brzo sušeći.

Prema njezinim riječima, pojedinci se često pitaju stvara li se tako vlaga. Međutim, ona poduzima mjere opreza kako bi osigurala da plahta ne obavi u potpunosti sušilicu i da postoji otvor kroz koji zrak može izaći i zagrijati okolno područje.U slučaju da ste i dalje zabrinuti zbog razine vlažnosti, postoji nekoliko opcija koje treba razmotriti. Jedna od mogućnosti je da malo otvorite prozor kako biste omogućili cirkulaciju zraka. Druga mogućnost bila bi aktiviranje ovlaživača za reguliranje razine vlage u zraku.

Na Facebooku je njezina jednostavna metoda prikupila preko 4000 lajkova.Jedan od pratitelja izrazio je zadovoljstvo ovom aktivnošću, navodeći kako se time bave već godinama i smatraju da je fantastična. Proces sušenja za svu njihovu odjeću znatno je ubrzan. Druga je osoba dodala: “Često razmišljam zašto se ovoga nisam ranije sjetila – kako mogu ubrzati proces sušenja svog rublja bez upotrebe sušilice? Ako imate isti problem probajte i vi ovu metodu.

Preporučujemo