U većem dijelu sviejta vlada monogamija, odnosno dozvoljen je brak samo između jednog muškarca i jedne žene. Međutim nije rijetkost da ljudi istovremeno žive sa više partnera što se smatra poligamijom i kažnjivo je po zakonu. Vjerovali ili ne takvih slučajeva ima i kod nas.

Živeći u selu Trudelj kod Gornjeg Milanovca, Radiša Jovanović proveo je više od 15 godina u suživotu s dvije žene, što ga, kako smatra, čini najprosperitetnijim pojedincem na planeti. Dok će mnoge njegova situacija iznenaditi, Radiša ističe svoje zadovoljstvo i skladnu atmosferu u svom kućanstvu, ne obazirući se na negativne komentare susjeda.

Ključnu akciju poduzela je supruga Stojanka, koja je s ovom osobom stupila u brak prije gotovo četvrt stoljeća. Blagoslovila ga je s tri sina i kćeri. No, nakon što je saznala za suprugovu nevjeru i Aninu trudnoću, umjesto da ga napusti, odlučila je zaštititi nerođeno dijete. Nevjerojatno, čak je pružila svoje gostoprimstvo svom ljubavniku, koji je bio protjeran iz vlastitog doma nakon što su njezini roditelji saznali za njezine postupke.

U prošlom intervjuu u emisiji “Nećete vjerovati” Radiša je izrazio divljenje Stojanki, opisavši je kao izuzetnu ženu koja posjeduje sve kvalitete kojima se čovjek može nadati. Unatoč početnom skepticizmu vlastite majke i drugih koji su tek zagrebali po površini, Stojanka je bila jedina osoba koja ga je istinski razumjela.

 

Unatoč cijelom citatu, svećenik već godinama izbjegava svoj dom, izazivajući nagađanja među susjedima i udaljavanje od rodbine. No, čini se da su Jovanovići potpuno nezabrinuti za ove okolnosti.

  • S ponosom nosim titulu najbogatijeg pojedinca na planeti, ne mogu se pohvaliti s jednim, već s dva ljubavna partnera i ukupno šestero djece. Stojanka me je blagoslovila s tri sina i kćerkom, a Ana s dvije kćeri. Može li biti išta veličanstvenije? Osim svoje prekrasne obitelji, ponosna sam vlasnica šest veličanstvenih sokolova. Razumijem da neki možda moj način života smatraju nekonvencionalnim, ali mi se odlučujemo usredotočiti na vlastitu sreću i zanemariti mišljenja drugih.

Živimo život prema vlastitim uvjetima i potpuno uživamo u svakom trenutku. Glasine i tračevi iz sela za nas nemaju nikakvog značaja; već smo dugo u središtu pozornosti i nastavljamo intrigirati mnoge svojim jedinstvenim postojanjem. No, naši privatni poslovi su upravo to – privatni. Kao glava domaćinstva predstavljam opoziciju, a žene u mom životu vladaju graciozno i ​​snažno – kako je jednom rječito rekao Radiša.

 

Stojanka i Ana postupno su razvile duboku vezu i sada se bave raznim aktivnostima kao nerazdvojne družice. Međutim, njihova početna veza nije bila bez izazova…

Stojanka je jasno dala do znanja da je, iako joj je situacija neugodna, dobrobit djeteta od iznimne važnosti.Bez brige, Ana je trudna ušla u Radišinu kuću, potpuno svjesna njegovog bračnog statusa.

Tog sam se dana našao u teškoj situaciji nakon žestokog neslaganja s roditeljima. Stigao sam na ovo mjesto s čvrstom namjerom da ne ostanem, ali sudbina je za mene imala drugačiji plan. Moram reći, Stojanka se pokazala kao izuzetna žena. Ona preuzima kuharske dužnosti dok ja čuvam stoku. Radimo kao tim, dijeleći sve odgovornosti. Ovo je Anina iskrena izjava za vrijeme gostovanja u emisiji “Nećete vjerovati”, gdje je još rekla:

 

Otvoreno je priznala da nije njezina odgovornost što sam zatrudnjela s njim, ali ona je istinski dobra osoba.

Osvrćući se na svoj brak, Radiša je priznao da bi razumio da je Stojanka odlučila živjeti u drugoj državi s nekim drugim, pa čak i imati dijete pod njegovim krovom.

  • Možda je nekima u ovom trenutku teško povjerovati, ali značaj leži u identitetu i mjestu rođenja djeteta. Naša zajednica cijeni pastira, a ne polje. Najveća važnost pridaje se dobrobiti i vitalnosti djece. Zapravo, da Stojanka ovdje rađa, njeno dijete bih rado prigrlio i čuvao kao svoje.

S obzirom na to da je emisija snimljena prije nekoliko godina, ostaje nam nada da u neobičnoj Jovanovićevoj rezidenciji i dalje vlada mir.

Preporučujemo