Jedna od najpopularnijih pjevačica narodne muzike koja je već decenijama na sceni je Vera Matović, koja iako je ušla u osmu deceniju još uvijek aktivno nastupa i izglda bar dvadeset godina mlađe. Mnogi se pitaju koja je tajna njene vitalnosti.

Vera Matović, poznata pjevačica, dosljedno održava besprijekornu figuru i među rijetkima je koji se nikada nisu borili s problemima kilograma. Štoviše, tijekom svoje slavne karijere niti jednom nije morala otkazati koncert zbog zdravstvenih problema ili se susrela s bilo kakvim zdravstvenim preprekama.

U dobi od 79 godina, svoju trajnu vitalnost može zahvaliti cjeloživotnom prakticiranju zdravih navika.

Pjevačica je samouvjereno izjavila kako svemu pristupa s najvećom predanošću, pazeći da njezina publika nikada ne otkrije znakove lošeg raspoloženja ili osobnih problema. Njezin profesionalizam je ono što joj je priskrbilo ljubav i podršku njezinih obožavatelja.

“Imam sklonost buditi se vedar i rano, obično oko četiri ili pet ujutro, ovisno o mom prethodnom vremenu za spavanje. Bez odgađanja, obučem udobnu trenirku i zavežem svoje pouzdane tenisice, upuštajući se u osvježavajuće trčanje. To je Moram reći da se u mojim godinama vrlo malo ljudi bavi takvom okrepljujućom aktivnošću.

 

Osim toga, ja posjedujem traku za trčanje u udobnosti vlastitog doma, koja mi je bitna komponenta dnevnog režima je brzo hodanje, iako radim male prilagodbe u ovoj rutini kad se suočim sa snimanjem ili nastupima. Ipak, ovako obično započinjem svoj dan,” oduševljeno je otkrila.

Što se tiče prehrane, pjevačica je otkrila da joj je zdravlje na prvom mjestu i da se pridržava zdravog režima prehrane. Nadalje, suzdržava se od bilo kakvih poroka, što dodatno pridonosi njezinoj cjelokupnoj dobrobiti i izgledu.

Izrazila je da bi, u slučaju da pojede obilan obrok, to nedvojbeno imalo negativan utjecaj na njezinu dobrobit. Kada je kod kuće, odlučuje se za lagane i hranjive opcije za doručak i ručak, jer pun želudac može spriječiti određene aktivnosti.

Apstinira od alkohola i duhana, nema štetnih navika. Piće joj je voda, a od voća isključivo konzumira jabuke. Njezina se prehrana prvenstveno sastoji od ribe, piletine i salata. Nadalje, marljivo izbjegava konzumaciju slatkiša.

Biografija:

Rođena 1946. u Čačku, Vera Matović je na svoj glazbeni put krenula kao mlada, nastupajući uz brata, vrsnog harmonikaša. No, tek kada je ukrstila puteve s budućim suprugom Ratomirom Racom Matovićem, njezina je pjevačka karijera doživjela pravi uzlet. Par je izmijenio zavjete i na svijet poželio dvoje djece, sina Milijana i kćer Violetu. Smješteni u prestižnom naselju Dedinje u Beogradu, Matovići posjeduju cijenjenu kuću.

  • Unatoč tome što krasi domaću glazbenu scenu više od pet desetljeća, Verino ime nije ukaljano skandalima. Raca i Vera oduvijek su bili nerazdvojni, a pjevačica je priznala nelagodu zbog napisa u tabloidima koji su je povremeno povezivali s drugim muškarcima. Iako cijeni svoju privatnost, Vera otvoreno priznaje da joj je glazba omogućila ispunjenje bezbrojnih snova. Poznato je da se u njihovoj vili na Dedinju nalaze umjetnine vrijedne milijune eura, iako se Vera morala odvojiti od nekih slika kako bi uložila u njihov dom.

Većina njezinih kolega iz javne sfere s njom ima pozitivan odnos. No, u proljeće 2014. dolazi do nesporazuma između nje i Marinka Rokvića i njegove obitelji. Dogodilo se to kada je pjevačica slala pakete pomoći obiteljima pogođenima razornom poplavom u svibnju 2014. Verin menadžerski tim odlučio je uz pakete priložiti njezine postere, što je izazvalo bijes obitelji Rokvić. Nikola Rokvić je tom prilikom izrazio negodovanje, nazvavši selidbu “najnižim od najnižih”, dok je Marko dodao da “i ako se preseliš sa sela na Dedinje, selo ostaje deo tebe”.

Pjevačica nije odlučila javno govoriti o tome, ali je kasnije u intervjuu priznala da su je te riječi duboko povrijedile jer je uvijek nastojala pomoći svojim sugrađanima. U jesen 2021. tabloidi su raspisali o navodnom sukobu između nje i kolegice Nade Topčagić oko popularnosti njihovih pjesama. Ovaj spor nastao je jer je Zlatan Ibrahimović upoznao svijet s Topčagićevom pjesmom “Jutro je”.

Nastalo je natjecanje među pjevačima nakon novinarskog pitanja koja od njih ima uspješniji hit, a potaknula ga je mlada internet senzacija koja je Verinu pjesmu “Miki, Milane” dovela u središte pozornosti društvenih mreža. Na to je reagirao Nadin suprug, a njezina kolegica nevoljko je priznala da ju je zaboljelo što je Nadu etiketirala kao “ludu”.

Preporučujemo