Pjevačicu čiji je omiljeni žanr muzike džez imali smo priliku bolje upoznati na izboru pjesme za Eurosong. Bojana je od kada se zna za nju imala višak kilogarama ali se činilo da joj nisu smetali. Odluka Bojane Stamenov da promijeni ishranu bila je podstaknuta njenim sve većim zdravstvenim problemima i stalnom anksioznošću. Doživjela je neobjašnjivu nervozu, nagli skok šećera u krvi na 30 i zamagljen vid koji je utjecao na njen život. 
  • U početku je razmišljala o operaciji smanjenja želuca kako bi riješila svoje probleme s težinom i počela se pripremati za proceduru. Međutim, shvativši potrebu da pre operacije kontroliše nivo šećera i skine kilograme, Bojana je odlučila da modifikuje ishranu i u svoju rutinu uvede vežbu. Nakon samo četiri mjeseca, počela je da primjećuje značajan gubitak težine, izgubivši nevjerovatnih 30 kilograma. Ovo dostignuće dovelo ju je u pitanje neophodnost i rizike povezane sa operacijom smanjenja želuca.
Bojanina obnovljena ishrana se prvenstveno sastojala od piletine, jaja, ribe, salate i voća, a sve je to pomno isplanirano prema unapred određenom režimu. Ona je odlučila da stane u kraj svim negativnim komentarima, te je naporno radila na svom izgledu. Promijenila je cijelu ishranu, trenirala je više puta dnevno i radila razne fizičke aktivnosti.
Pored toga, redovno se bavila fizičkim treninzima i aktivno je razgovarala sa trenerom o svom nivou stresa. Kombinirajući ove napore, uspješno je izgubila impresivnih 70 kilograma, trijumf koji je ponosno pokazala na javnom događaju. Sinoć je na koncertu “Indexa” zavladala zaprepaštena tišina dok su je svi bacili na oči. To je podsjećalo na reakciju koju je dobila od gotovo svih koji su je vidjeli.

 

  • Bojana, nekada poznata kao “debela devojka”, zračila je samopouzdanjem u svojoj živopisnoj haljini od cvekle. Njen izbor garderobe naišao je na ogromno odobravanje, ali je njena transformacija bila ta koja je zaista sve očarala. Od kada su je poslednji put videli, Bojana je skinula impresivnih dodatnih 10 kilograma, čime je njen ukupan gubitak težine dostigao neverovatnih 80 kilograma.
Bojana Stamenov, talentovana srpska pevačica specijalizovana za soul, džez i bluz, rođena je 24. juna 1986. godine u Beogradu. Trenutno živi i radi u svom voljenom rodnom gradu. Rođena 1984. godine u Beogradu, Bojana Stamenov potiče iz bliske porodice koja uključuje roditelje, baku, stariju sestru, mlađu sestru, devera i rođaka, za koje je duboko vezana.
Njen otac, samouki roker i gitarista, i njena majka, talentovana pevačica, usadili su joj duboku ljubav prema muzici. Bojanin muzički put započeo je sa sedam godina kada je krenula na turneju po Srbiji sa zabavnim parkom, plenivši publiku obradama popularnih Cecinih i Breninih pesama.
  • Za to vreme njen otac je kao nadoknadu dobio vrtešku, a Bojana je iskoristila ovu priliku da pokaže svoj talenat i zaradi prvi honorar od 20 dinara svirajući gitaru u komšijskom kafiću „Mrak“. Trijumf u karaoke takmičenju dodijelio joj je priliku da nastupi sa grupom “Resident” u cijenjenom Bitef art kafeu.
Bojana se tokom srednje škole posvetila savladavanju gitare, laute i renesansnog pevanja. Debitujući 2011. godine u televizijskoj emisiji “Ja imam talenat”, Bojana je izašla u oči javnosti. Podstaknuta prijateljem Nikolom Demonjom, odlučila se na audiciju, naišla je na izuzetno pozitivne reakcije.
Osvojivši četvrto mjesto, ovo iskustvo ju je upoznalo sa brojnim pojedincima koji će postati budući saradnici. Bojana je učestvovala na raznim festivalima i manifestacijama, među kojima su “Beer Fest”, “Foam Fest”, Ulica otvorenog srca u Beogradu, “Cantat Talents” u Novom Sadu, Runjićeva večer u Splitu, između ostalih. Na Beosongu je svoj talenat pokazala pesmom „Ceo svet je moj“.
  • Bojana je u finalnom krugu, uz Danicu Krstić sa “Suze za kraj” i Aleksu Jelića sa “Vodi me”, dobila najveći broj glasova i publike i stručnog žirija. Kompoziciju njene pesme izradio je Vladimir Graić Graja, dok je tekst napisala Leontina Vukomanović. U maju 2015. godine ponosno je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije u Beču, izvodeći istu pesmu koju je snimila na engleskom jeziku pod nazivom „Beauty Never Lies“. Uprkos predviđanjima pobede, završila je na 10. mestu sa ukupnih 53 boda. Njeno izvođenje pesme, koja je hvaljena kao “gej himna”, održana je na paradi ponosa u Amsterdamu.
Preporučujemo