Marijana Mateus je poznata srpkinja koja ima i te kako buran ljubavni život. Ona iza sebe ima tri propala braka  ajedan od njih je sklopila sa uticajnim poslovnim čovjekom. Marijana Mateus i Miodrag Kostić su se upoznali i zaljubili, što je rezultiralo brakom koji je iznedrio troje dece. Uprkos kasnijem razvodu, uspeli su da održe čvrsto prijateljstvo.
  • Marijana, javnosti poznata kao bivša supruga biznismena Miodraga Kostića Koleta, brzo se proslavila u medijskoj industriji, pokazujući sopstvena dostignuća. Njih dvoje važe za jedan od skladnijih parova na javnoj sceni, a gdje god da se pojave plijene pažnju. Vode sasvim miran i normalan život, te ne daju da ih drugi uzdrmaju.
U svojoj autobiografiji “Amoaž” udubila se u detalje njihove veze, uključujući i izazove s kojima su se suočili zbog Koletovog ranijeg angažmana. Marijana nikada nije nameravala da juri muškarce koji su već bili umešani, ali njena veza sa Miodragom bila je sasvim slučajna, podstaknuta mladalačkim emocijama.
Unatoč pokušaju da se distancira od situacije zbog njihove razlike u godinama, nije mogla odoljeti njegovom neodoljivom šarmu. Postepeno ju je osvojio i počela je njihova ljubavna priča. Marijana je bila itekako svjesna njegove zauzetosti, ali njegovom zanosnom udvaranju nije bilo moguće odoljeti.
Njihovo zajedničko putovanje odvelo ih je čak i do dvorca Dunđerski u Bečeju. Marijana se prisjetila očaravajućih trenutaka koje je podijelila sa Koletom, zbog čega je prekinuo angažman sa svojom partnericom. Uprkos tome što je izlazio mesec dana, Kolet je nastavio da živi dvostrukim životom, što je navelo Marijanu da uzme stvari u svoje ruke.
Jedne večeri, kada je Kolet tvrdio da ima poslovni sastanak, Marijana je posumnjala da je sa svojom verenicom. Odlučna da otkrije istinu, krenula je za njim i otkrila ga kako razgovara sa svojom verenicom ispred kafića, naslonjen na svoj motocikl. Prilazeći im, Marijana ih je zatekla nespremne.
Obraćajući se Koletu, hrabro je izjavila: “Pa, ovo je prilično skup koji imamo ovdje. Hajde da utvrdimo ko je nepotreban.” Sa nepunih 17 godina, Marijana je brzo prešla iz posmatranja u Koletovu devojku. Ovaj izvanredan razvoj događaja postao je priča koju će njen muž kasnije podijeliti s drugima, kao dokaz njene asertivnosti i otpornosti.
Nakon što je nastupila početna trudnoća, željno je prihvatila svoju ulogu majke male Dajane. Potom je dočekala dolazak sina Aleksandra i ćerke Anđele. Nažalost, Marijanin brak je došao do kraja zbog veze sa “kraljem šećera”. „Naš razvod nije bio rezultat nevjere; i dalje smo se voljeli kada smo donijeli tešku odluku da se rastanemo.
  • Bio je to pritisak naših ličnosti koji je postao prevelik zalogaj. Kršeći društvene norme, postala sam jedna od žena pionirki. koja se razvela sa troje dece, bila sam ispred svog vremena, bez obzira na svoje postupke, priča o razvodu od pre više od deset godina Marijana, koja i dalje veruje u svetost braka.
Iza Marijaninog blistavog osmijeha krije se priča o teškoćama i teškoj borbi za zdravlje koje malo tko zna. U intervjuu za Story.rs hrabro je podelila svoju životnu priču koju u nastavku prenosimo u celosti. 27. septembra 1971. godine u Vrbasu sam stupio na ovaj svijet nakon što je moja majka Dušanka izdržala naporan jedanaestočasovni trud.
Sa mojim položajem visoko u njenom stomaku, porođaj je bio mučno iskustvo koje je moju majku umalo koštalo života. U jednoj od svojih knjiga Marijana je napisala da mi se kasnije povjerila, izražavajući osjećaj da je moje rođenje ispunilo njenu svrhu na Zemlji. Odrastanje u Vrbasu bilo je divno iskustvo, ali i sa svojih deset godina imao sam osjećaj da je moj rodni grad samo privremeno mjesto za odmor.
Ono što me je izdvajalo od mojih vršnjaka bila je moja nepokolebljiva jasnoća svrhe i moja sposobnost da postavim konkretne ciljeve. Tokom ljeta, pronašao sam utjehu u posjeti šarmantnom selu prepunom raskošnih trešanja. Smješten tridesetak kilometara od Vrbasa, Lipar je bio dom mojih baka i djedova, koji su čuvali bezbroj pripitomljenih stvorenja, uključujući konje, krave, koze i kokoške.
Preporučujemo