Kako se približavamo godinu dana od odlaska kultne nogometne figure Siniše Mihajlovića, njegovim izvanrednim talentima i izvanrednom duhu nastavlja se vječno odavati počast. Teška srca i očiju punih suza najbliži se prisjećaju slavnog Mihe, ističući kako je njegova odsutnost trajna bol koja se ne može izbrisati. Jedan od Sinišinih najbližih pratitelja bio je proslavljeni nogometaš Zlatan Ibrahimović, koji je od njega stekao vrijedna znanja o ovom sportu. Unatoč iskazu nepokolebljive odanosti i spremnosti da u svakoj situaciji stane uz Sinišu, Zlatanov nedolazak na Mihin sprovod bio je šok za sve.Tada se puno pisalo i špekulisalo o tome ali se istina saznala tek sada.  Nadalje, nije dao nikakvu javnu izjavu o smrti svog prijatelja čak ni u danima koji su uslijedili nakon njegove smrti. Osim toga, nije bilo vidljivih znakova da je izrazio sućut ožalošćenoj obitelji koja živi u rimskoj općini Campidoljo. Upravo tog dana prisustvovao je finalu Svjetskog prvenstva u društvu Novaka Đokovića koji je otputovao u Dubai na turnir. Za razliku od njega, Đoković se od Mihe oprostio na razne načine. Osim objavljene  poruke, Đoković je na stadion ušao s podignutim ovratnikom košulje u znak pijeteta prema umrloj ikoni.

 

Otkriće  prave veze između Ibre i Mihe mnoge je šokiralo jer su na zajedničkom nastupu na festivalu u Sanremu prikazali iskreno prijateljstvo, osvojivši cijelu talijansku naciju. Siniša je zaista izuzetna osoba, po meni. Sreća da se s njim ukrstim kao ljudsko biće bila mi je podarena. U početku naši osjećaji jedno prema drugome nisu bili dobri, ali kad sam imao priliku bolje ga upoznati tijekom našeg vremena u Interu, duboka ljubav je procvjetala od samog početka. Jasno se sjećam da sam izrekao riječi: ‘Kad bih ikada krenuo u borbu, Siniša bi nesumnjivo stajao na čelu, a ja bih ponosno stajao uz njega kao nepokolebljiva podrška’, rekao je Ibrahimović. Ibra se  pridružio  momčadi tijekom Sinišina mandata kao pomoćnika Robertu Manciniju. Njihova bliska veza izdržala je čak i nakon što su proveli zajedno u Interu. “Kakav je Siniša kao pojedinac? Tijekom godinu dana, on mi nije bio samo trener, već i pravi prijatelj. Naši svakodnevni razgovori vrte se oko međusobnog podržavanja i motiviranja sa zajedničkim načinom razmišljanja usmjerenim na pobjedu. Siniša nije samo izvanredna osoba ali i privrženi obiteljski čovjek koji pruža pomoć svim igračima.Iz iskustva s njim naučio sam važnost osobne stabilnosti,vrijednosti vremena i sigurnosti da će uspjeh doći u dogledno vrijeme.Siniša je naglasio važnost treninga dok me također učio zanemariti smetnje.” Ovo je Ibrahimović otkrio u jednom intervjuu.

Naposljetku, Miroslav, sin Siniše Mihajlovića, osvrnuo se na cjelokupnu situaciju, osvrnuvši se i na potresne trenutke oko smrti njegovog oca. Bila je to godina puna izazova, ali sudjelovanje u kampu bilo mi je nevjerojatno korisno. Ne samo da mi pruža priliku da se odvojim od vanjskog svijeta, već mi također omogućuje da ostanem povezan s njim, držeći ga blizu svog srca. Tako misli i Miroslav, 23-godišnji pomoćni trener omladinskog pogona rimskog kluba Urbetevere. Pri svom odlasku podario mi je hrabrost i niz načela koja uključuju odanost, poštovanje i poštenje. Čini se da se te vrijednosti, nažalost, smanjuju unutar sfere nogometa. Štoviše, dao je vrijednu lekciju: posvetiti se u potpunosti, čak i više od 100 posto, svakom poduzetom pothvatu. Unatoč borbi s teškom bolešću, Miha je pokazao nepokolebljivu odlučnost i nije odustao od svoje strasti prema nogometu, ustrajavši do samog kraja. Unatoč svim našim naporima, nismo ga uspjeli nagovoriti; imao je nepokolebljivu odlučnost da nastavi. Nogomet mu je progutao život, a bez njega nije našao sreću. To mu je služilo kao sredstvo za odvraćanje pažnje, način da pobjegne od svojih misli. Sjećam se tjedan dana prije njegove smrti, kada smo hodali deset kilometara po kiši koja je pljuštala. Umjesto da potraži zaklon, inzistirao je da pričekamo da kiša prestane kako bismo mogli nastaviti naše putovanje. Unatoč njegovom krhkom izgledu, većina ljudi u njegovom stanju ostala bi u krevetu. Ali ne on, posjedovao je duh lava zatvorenog u kavezu. Njegova tvrdoglavost bila je vrijedna divljenja, uvijek ju je usmjeravao prema pravim ciljevima. Gotovo svaki dan krenuo bi u šetnje, odbijajući dopustiti da ga išta odvrati.

 

Napokon je izašla na vidjelo istina o prisutnosti Zlatana Ibrahimovića u najizazovnijim trenucima obitelji. Unatoč kritikama zbog toga što nije tražio pozornost niti prisustvovao sprovodu, sada je  Mihin sin otkrio tko je bio uz obitelj u trenutku kada je to bilo potrebno. Iako smo to očekivali , izazovno je biti uistinu spreman kada dođe taj trenutak. Primili smo bezbroj poruka i poziva, a sve što smo željeli je nestati. Srećom, podržali su nas navijači i naši najmiliji poput Dekija (Dejan Stanković). On i moj otac bili su kao braća, pa nam je on kao stric. Uvijek je bio tu za nas i uvijek će biti. Slično kao i Ibra (Zlatan Ibrahimović), i on se prema nama odnosio s velikom ljubaznošću.

Preporučujemo