Uoči egzibicionog  meča u Rijadu protiv Karlosa Alkaraza, Novak Đoković se osvrnuo na temu umirovljenja i skrenuo pozornost na nedavno umirovljenu legendu NFL-a, Toma Bradyja, koji je početkom ove godine zaključio svoju blistavu karijeru. Nole koji je najbolji igrač u istoriji bijelog sporta ima svog uzora i sad je otkrio ko je u pitanju. U Rijadu, Đoković je pohvalio Toma Bradyja kao najbolju ilustraciju prvaka u svom polju, ističući njegovu iznimnu karijeru i trajni uspjeh. Đoković je naglasio Bradyjevu predanost brizi o sebi i oporavku, posvećujući nebrojene sate osiguravanju sveobuhvatne dobrobiti svog tijela i uma. Ovaj je pedantan pristup nedvojbeno pridonio Bradyjevoj dugovječnosti i održivim postignućima.

 

Pod njegovim utjecajem prikupio sam bogato znanje i želim izgraditi karijeru koja će trajati najmanje četiri desetljeća, ako ne i više. Moje fizičko stanje je odlično, a moji teniski rezultati dosegli su nove visine. Ova godina bila je jedna od najzanimljivijih sezona u mom životu. Zašto prestati igrati kada sam na vrhuncu? Ustrajat ću i svakoj godini pristupati s postupnim načinom razmišljanja, pomičući granice svog potencijala.Tom Brady, cijenjeni sportaš u području profesionalnog američkog nogometa, naširoko se smatra jednom od najiznimnijih sportskih ličnosti na svijetu. Osim svojih izvanrednih postignuća na terenu, on izaziva ogromno divljenje svojim izborom prehrane i načinom života. Prema Tomu, ključ optimalnog zdravlja leži u konzumiranju hrane koja alkalizira tijelo i smanjuje upale. Snižavanjem pH vrijednosti, alkalna hrana služi kao preventiva protiv raznih bolesti, a istovremeno daje nalet energije i štiti od prijeloma kostiju. Tom čvrsto vjeruje da je ova vrsta prehrane ono što potiče njegovo sportsko umijeće, jer ga opskrbljuje potrebnom energijom da se ističe u sportu.

Njegova se prehrana uglavnom sastoji od organskih, lokalnih i biljnih obroka. Svjesno izbjegava konzumaciju prerađene hrane. Njegova jutarnja rutina počinje konzumiranjem pola litre vode s elektrolitima, nakon čega slijedi osvježavajući voćni smoothie. Nakon toga se bavi tjelesnom aktivnošću. Nakon treninga, on nadoknađuje svoje tijelo dodatnom količinom vode i hranjivim voćnim sokom. Obično se odlučuje za ručak koji se sastoji od povrća u kombinaciji s ribom. Što se tiče popodnevne užine, uživa u proteinskom shakeu uz malo voća. Kada je riječ o večeri, pobrinuo se da uključi obilje svježeg povrća, povremeno nadopunjeno toplom zdjelom juhe.

Brady se suzdržava od konzumacije alkohola, kao i od kruha, tjestenine, žitarica, kukuruza, mlijeka, GMO-a, trans masti, šećera, umjetnih sladila, soje, industrijskih sokova, džema, želea, ulja za kuhanje, brze hrane, slanih grickalica, slatkiša , zaslađena pića, krumpir, kečap, sojin umak i još mnogo toga. Međutim, nabrajanje zabranjene hrane seže i dalje. Osobni kuhar Toma Bradyja, Allen Chambel, daje uvid u prehrambene navike sportaša. U prehrani strogo izbjegavam šećer i brašno. Što se tiče kuhanja, odlučujem se za sirovo maslinovo ulje umjesto da ga koristim kao ulje za kuhanje. Kokosovo ulje je moj omiljeni izbor za kuhanje. Za dodavanje natrija u svoje obroke oslanjam se na himalajsku ružičastu sol i nikada ne koristim jodiranu sol. Kava i mlijeko nisu dio mog izbora pića. Osim toga, postoji određeno voće i povrće koje potpuno izbjegavam. Paprike, rajčice i patlidžani nikad nisu na mom tanjuru. Bradyjeva predanost sveukupnoj dobrobiti nadilazi samo prehranu; on također pridaje veliku važnost adekvatnom spavanju. Pridržavajući se striktno spavanja u 21 sat. i izbjegavajući kasnonoćne društvene angažmane, osigurava da može ustati rano oko 6 ujutro kako bi se uključio u svoju dnevnu rutinu vježbanja. Nadalje, zbog svoje sklonosti boravku na otvorenom, Brady često vodi svoju obitelj na okrepljujuća planinarenja, omogućujući im da zajedno cijene ljepotu prirode.

Preporučujemo