Danas je u “Jugoslovenskom dramskom pozorištu” održana promotivna manifestacija knjige “Sa Cvejo” u znak sećanja na preminulog glumca Branka Cvejića. Urednik knjige Beka Vučo, zajedno sa mnogim Cvejićevim kolegama, podelio je lepe uspomene i anegdote o glumcu. Supruga Branka Cvejića, Vesna, prisustvovala je događaju iz prvog reda, koja je prolivala suze dok je slušala govore. Nije davala do sada nikakve izjave za javnost, ali se na njoj vidjelo da joj je jako teško.

Ovo joj je bilo prvo javno pojavljivanje od suprugove smrti, a društvo joj je pravio sin Žarko. Nekoliko pojedinaca, među kojima su Voja Brajović, Branka Petrić i Tamara Vučković Manojlović, govorili su o Cveji, istaknutoj ličnosti glumačkog sveta. Knjiga prikazuje Brankov put u glumu, uz nekoliko zabavnih anegdota iz njegovih pozorišnih iskustava, kao i njegove prve i poslednje televizijske uloge. Tokom prisećanja emotivnih trenutaka iz života sa partnerom, Vesna je bila dirnuta do suza, iako joj je povremeno iskren osmeh krasio lice.

Vrijedi istaći da je ljubavna priča Branka i Vesne počela još u akademskim godinama, a jedno drugome su ostali odani do posljednjeg Brankovog trenutka. Bili smo praktično nerazdvojni, upoznali smo se na fakultetu i ostali zajedno nekoliko decenija. Moja partnerka Vesna je istaknuti naučnik biohemije i doktorirala je nauke. Uprkos njenoj akademskoj potrazi, uvijek je održavala raznoliku grupu prijatelja i poznanika.

Među njima su arhitekti koji su im bili kumovi, glumci sa kojima su rado provodili vreme, i kolege njegove supruge koje su takođe doktori i naučnici. Ove veze su nastajale prirodno tokom godina i sve su obogatile moj život na različite načine, govorio je glumac. To je nešto što sam jednom rekao kada sam pričao o svom braku.

Preporučujemo