Muamer Zukorlić je u Sandžaku bio jedna od najvažnijih ličnosti  u Sandžaku a fascinacija javnost njegovim privatnim životom ni danas ne jenjava. Prošlo je nešto više od godinu dana od tragične smrti Muamera Zukorlića, ali fascinacija javnosti ličnim poslovima njegovih supruga i dece koju je ostavio ne jenjava. Elma Elfić, druga supruga preminulog muftije Muamera Zukorlića, aktivno je prisutna na raznim društvenim mrežama, dosljedno pružajući uvid u svoje lične i profesionalne poduhvate.

Elma Elfić, poznata po svojoj urođenoj gracioznosti i besprijekornom smislu za modu, nikada ne prestaje da dobije poplavu pozitivnih povratnih informacija od svojih predanih obožavatelja. Nedavno je osvojila još više srca nedavnom objavom na Instagramu, pokazujući odmak od svog uobičajenog stila. Odjevena u jarku plavu košulju u kombinaciji sa sofisticiranim prslukom, elegantnim pantalonama, trendi sunčanim naočalama i upečatljivim aksesoarom koji krasi vrat, Elma Elfić pobrala je bezbroj pohvala svojih vjernih pratilaca. Njen ansambl je hvaljen kao zaista izvanredan, uz obožavane komentare poput “Ansambl koji oduzima dah”, “Prava modna ikona” i “Oličenje elegancije”. Elma Elfić povremeno dijeli snimke svoje djece, a kćerke je često prate na raznim društvenim skupovima i izlascima. Vrijedi napomenuti da je Muamer Zukorlić, pokojni muftija i poslanik u Skupštini Srbije, imao ukupno osmoro djece iz dva braka. Ova djeca su rođena iz njegovog prvog braka sa Umijom Zukorlić i iz šerijatskog braka sa muftijom Elmom.

Osoba koja je preuzela svoju političku poziciju je direktan potomak Usame Zukorlića, poznate ličnosti kako na političkom, tako i na onlajn platformama. Vrlo je vjerovatno da ste se već susreli sa njegovom braćom i sestrama, iako možda niste znali da su oni, u stvari, stariji izdanci pokojnog muftije. Dvoje izuzetno uspješnih pojedinaca, Sežda, poznati modni dizajner, i Nejma, proslavljeni slikar, postigli su izuzetan uspjeh u svojim oblastima. Vrijedi napomenuti da je muftija Muamer Zukorlić, koji je nažalost preminuo 6. novembra 2021. godine, u 51. godini života, za sobom ostavio dvije supruge, osmoro djece i sedmoro unučadi. Nakon Zukorlićeve smrti, Sežda Zukorlić, istaknuti modni kreator, krenula je na različite platforme društvenih mreža kako bi izrazila iskrenu poruku. Ona je prenijela ideju da smrt nije krajnji kraj za one koji nastavljaju svoje putovanje u vječno carstvo. Čak i ako je pojedinac tek nekoliko trenutaka prošetao Zemljom, smrt označava prekid njihove fizičke veze sa planetom. Sajda je priznala duboko i trajno naslijeđe koje je ostavio njen otac i svečano se obavezala da će ga poštovati i podržavati kao stalni čin dobročinstva. Svaki puls njenog srca služiće kao dokaz njegovog večnog prisustva. Na kraju, Sajda je izrazila duboku naklonost prema svojoj baki. Sejma Zukorlić uputila je srdačnu poruku preminulom ocu, izražavajući nepokolebljivo iščekivanje ponovnog susreta s njim u njegovom zagrljaju. Ispunili su zajedničko obećanje da kreiraju modernu baladu inspirisanu bošnjačkim prslukom koji je poslala u Torino. Iako mu to nije mogla otkriti dok nije završena, uvjerila ga je da će nesumnjivo osjećati ogroman ponos.

 

Sežda je, nakon očeve smrti, otvoreno izrazila svoju duboku tugu i prazninu koju je ostavio njen dragi preminuli nano. Odvojila je vrijeme da podijeli zamršene detalje pomno izrađenog bošnjačkog kaftana, rada ljubavi. Svaki trenutak proveden sa bakom se cijenio, jer je pružala smjernice, nepokolebljivu podršku, konstruktivnu kritiku i uvijek nosila blistav osmijeh. Seždina srdačna poruka, praćena fotografijama kaftana koji njen pokojni otac Zukorlić nikada nije imao priliku vidjeti, prenijela je njenu neizmjernu zahvalnost Allahu na svakom blagoslovu koji joj je dat. Snažna veza između Sežde i njene sestre bila je očigledna u dirljivoj počasti koju je odala, ponosno nazivajući sebe svojom sestrom i prikazujući dostignuća Nedžme Zukorlića u video klipu. Kao talentovana umetnica, Nedžma je svoje umeće već pokazala na dve veoma uspešne samostalne izložbe u Novom Pazaru i Beogradu.

 Nedžma Zukorlić je rođena 9. aprila 1996. godine u Novom Pazaru. Školovanje je završila u renomiranoj novopazarskoj medresi “Gazi Isa-begova”, a trenutno je na postdiplomskim studijama filoloških nauka, na specijalizaciji iz bosanskog jezika i književnosti, kao i srpskog jezika i književnosti. Godine 2021. stekla je cenjeno zvanje magistra likovnih umetnosti na odseku za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Pored dve samostalne izložbe u Novom Pazaru i Beogradu, učestvovala je na ukupno 36 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, uključujući tri prestižne međunarodne likovne kolonije.

Preporučujemo