Početni aspekt koji privlači pažnju osobe nakon ulaska u stan nije namještaj, nijansa zidova ili čak očaravajuće zavjese. Umjesto toga, miris kućanstva je taj koji ih mami ili odbija. Moramo priznati da se u pojednim domovima uviej osjeti miris kuhanja ili na primjer cigareta što niej baš prijatno.

Za postizanje ugodne arome u vašem domu potrebno je osigurati redovito prozračivanje i čistoću prostorija. Unatoč tome, mogu postojati prilike kada to nije dovoljno i poželjan je izrazitiji i profinjeniji miris, sličan onome koji se nalazi u imućnijim kućanstvima. Čini se kao da sobe nikada nisu bile izložene mirisima dima, kuhanja ili sušenja rublja, zračeći suptilnim mirisom čistoće i povišenim esencijama mirisa i voća. To se može postići s lakoćom, a i vi to možete postići.


Za stvaranje tri različita prirodna dezodoransa za vaš životni prostor trebat će vam limun, sol i alkohol. Prilagodite dezodoranse svojim željama. Započnite rezanjem limuna u obliku “križa”, pazeći da pojedinačne kriške ostanu spojene na jednom kraju. Stavite svaki limun u malu zdjelu tako da spoj kriški bude okrenut prema dolje. Preko svakog limuna pospite žlicu soli, po mogućnosti morske soli, pa po vrhu pokapajte dvije do tri žlice alkohola.


Ovo je jednostavan recept koji možete prilagoditi svojim željama. Prvo uzmite drugi limun i dodajte sol, alkohol i nekoliko žlica željenog omekšivača. Za treći limun pospite mljeveni cimet, muškatni oraščić ili eterično ulje. Postavite tri spremnika po svom životnom prostoru, u područjima kao što su kuhinja, kupaonica i dnevni boravak. Udobno se smjestite i uživajte u primamljivim mirisima koji podsjećaju na vrhunske parfeme.

Preporučujemo