Kejt Midlton navodno je napustila londonsku kliniku nakon deset dana oporavka od operacije. Snimak koji se širi društvenim mrežama prikazuje automobil sa zatamnjenim staklima kako napušta bolnicu u koju je princeza od Velsa bila primljena. Na snimku su zabeleženi lokalni posmatrači i nekoliko paparaca koji su pokušavali da vide princezu od Velsa.

Novinari koji prate britansku kraljevsku porodicu osudili su postupanje prema Kejt, ukoliko je zaista napustila bolnicu u vozilu koje se pojavljuje na snimku. Jedan novinar je istakao nedostatak poštovanja prema privatnosti Kejt, s obzirom na jasnu izjavu kraljevske porodice da je ona tražila privatnost. Drugi novinar je naglasio sličnost situacije s progonom Dajane, princeze od Velsa, ističući da su novinari trebali da izvuku lekciju iz prošlih događaja.

Međutim, neki su osporili pretpostavke da je u vozilu bila princeza od Velsa, sugerirajući da je možda u pitanju konvoj kraljice Kamile, aludirajući na njenu nedavnu posetu kralju Čarlsu nakon njegove operacije.

Kejt se oporavlja u londonskoj klinici u Merilebonu nakon operacije abdomena. Prema zvaničnom saopštenju Kensingtonske palate, očekuje se da će provesti dve nedelje u bolnici, nakon čega će nastaviti oporavak kod kuće.

 

Preporučujemo