Tragičnu vijest o smrti Jelene Čvorović-Paunović, poznate glumice, sinoć je objavila njena kćerka. U 75. godini života nas je napustila ali njene uloge će živjeti vječno. “Moja najdraža majko, jedini izvor strepnje u mom postojanju bila je pomisao na primanje razorne vijesti o tvom odlasku. Međutim, od sinoć, moje brige su se prebacile na dilemu odabira savršene fotografije za dijeljenje, budući da ti je pojavljivanje na društvenim mrežama oduvijek bilo važno. Tvoja želja da zabilježiš ljepotu kroz slike je zaista vrijedna divljenja, i apsolutna je čast biti tvoje dijete i imati te kao svoju majku. Vječno i bez kraja. Najizvrsniji djelić tvog bića darovan mi je, a svaki privid dobrote u meni danas može se pripisati isključivo tebi, draga majko. Zračiš kao moje svjetlo vodilja. Ti utjelovljuješ moju otpornost. Ti obuhvaćaš cijelo moje postojanje. Majko, moje obožavanje prema tebi nema granica”, napisala je njena ćerka Mina Paunović.

Jelena će publici zauvijek ostati u sjećanju zbog njezinih kultnih uloga Kasandre u “Porodičnom blagu” i Žakline u “Sretnim ljudima”. U posljednjem intervjuu za “Blic” prije tri godine živo se prisjetila tog značajnog poglavlja svog života. Kao osoba koja je strastvena prema onome što je pred nama, prirodno imam duboku naklonost prema ulogama koje tumačim. Gospodin Pavić imao je značajnu ulogu u oblikovanju moje karijere i neizmjerno sam mu zahvalna. Bilo je vrlo zabavno kada su kolege moje kćeri iz razreda izrazili sumnju u moju profesiju glumice. No, kada su me vidjeli na pozornici Beogradskog dramskog pozorišta i svjedočili mom radu u raznim televizijskim serijama, njihov skepticizam je nestao. Gospodinu Paviću dugujem ogromnu zahvalnost što je stvorio tako izvanredan lik koji je istinski pokazao moje sposobnosti i što je prepoznao moj talent.

U seriji “Sretni ljudi” postoji lik koji se ističe kao najekscentričniji. Njegov portret je toliko originalan da se gotovo čini kao da je stvarna osoba. Gospođa Banjac, koja je sa mnom radila na “Porodičnom blagu”, jednom mi je rekla: “Dušo, nitko ne vjeruje da si glumica. Svi misle da smo te negdje slučajno našli.” Shvatila sam to kao kompliment. Bez sumnje, tekst je napisan s takvom vještinom da postaje ništa više od izvedbe, puke šarade. Ne mogu a da ne osjetim trunku kajanja što nisam bila estetski dopadljivija. Želja mi je jednostavno odisati ljepotom – zaključila je glumica uz lagani smijeh.

Prije nekoliko godina Jelena je doživjela poražavajući gubitak u svojoj obitelji. Njen suprug, koji je bio otac njihove kćeri Mine, preminuo je, ostavljajući iza sebe dubok osjećaj tuge koji je ona nosila  u srcu. Uljepšala je pozornicu svojom prisutnošću u brojnim kazališnim predstavama, kao što su “Slijepe kokoši”, “Samoubojstvo” i “Balkon”. Osim toga, osvojila je publiku u dvije vrlo hvaljene televizijske serije prije nego što je ostavila trag u “Stižu dolari”, “Bela Lađa”, “Jelena” i raznim drugim zapaženim projektima.

Preporučujemo