On je sasvim sigurno jedan od najpopularnijih pop pjevača u regiji a na muzičkoj sceni je preko pola vijeka. Njegove hitove svi znaju a za koncert se uvijek traži karta više. Zdravko Čolić otkrio je uzbudljivu vijest, trenutak koji smo željno iščekivali više od dvije godine. Poznati pjevač donio je izvrsnu odluku da počasti svoju publiku svježom melodijom, za koju se čini da je preteča dugo očekivanog albuma.Oduševljen sam što mogu otkriti “Biraj ti”, pjesmu koja je nastajala dvije godine. Ovo izdanje označava početak niza premijera koje će poslužiti kao pretpremijera za naš dugo iščekivani 16. studijski album.

 

“Odabrati tebe” je iskrena priča koja zadire u carstvo prisjećanja i oživljavanja prošle romanse, s Jelenom koja ima moć odrediti njezinu sudbinu. Ovo melodično remek-djelo izaziva vrtlog emocija, sposobno izazvati suze, slavlje, pa čak i izazvati pucanje stakla – što je dokaz dubokog utjecaja koji ima i na radost i na tugu.Moj prijatelj iz Sarajeva, glazbeni genije Dino Merlin, napisao je i tekst i glazbu za ovu pjesmu.Za glazbeni aranžman zaslužan je Marko Stojanović Luis.

Od srca zahvaljujemo svim pojedincima koji su doprinijeli razvoju ovog glazbenog pothvata. Zahvaljujemo se suradnicima i prijateljima koji su odigrali ključnu ulogu u realizaciji ovog projekta. U pjesmi se sada može uživati ​​na raznim streaming platformama i na službenom YouTube kanalu.

U izjavi stoji: “Zdravko Čolić, imam neizmjernu ljubav prema tebi”. Unutar izuzetne pjesme postoji stih koji duboko odjekuje:Pozdrav, večeras bi moje tijelo moglo povremeno zadrhtati, bilo zbog iskustava života ili neizvjesnosti smrti, odluka je tvoja…

Zdravko Čolić s velikim je entuzijazmom prenio radosnu vijest, a obožavatelji su je srdačno prihvatili, no najponosnije su njegova supruga Aleksandra te kćeri Lara i Una.

biografija:

Čola, odnosno Zdravko Čolić kako ga formalno zovu, ima istaknutu i cijenjenu poziciju jednog od najcjenjenijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije. Rođen u Sarajevu 30. svibnja 1951., Čolić je osvojio srca milijuna svojim neusporedivim glasom i magnetskom pojavom.

 

Tijekom svog slavnog glazbenog putovanja dugog pet desetljeća, proizveo je mnoštvo hitova s ​​vrha top lista i uspješnih albuma, učvrstivši svoj status ikone pop glazbe u regiji. Čolićev utjecaj na glazbenu scenu nadilazi puku popularnost; postao je sastavni dio kulturnog tkiva i glazbene baštine Balkana.

Njegove pjesme, u rasponu od iskrenih balada do zaraznih pop pjesama, služe kao odraz zeitgeista i odjekuju među generacijama koje su odrasle uz njegovu glazbu. Zdravko Čolić nadilazi ulogu pukog pjevača; on je fenomen čija je karijera neizbrisivo oblikovala glazbene preferencije i kulturni krajolik regije.

 

Rođen 30. svibnja 1951. u Sarajevu,  Zdravko Čolić potječe iz skromne sredine. Njegov otac Vladimir radio je kao policajac, dok se majka Stana posvetila domaćici. Zdravko je, zajedno sa svojim mlađim bratom Draganom, odrastao u kućanstvu koje je veliku važnost pridavalo očuvanju tradicionalnih vrijednosti i prihvaćanju kulture.

Čolić je od mladosti pokazivao veliku fascinaciju sportom. Iskazao je veliko umijeće kao golman juniorskog pogona FK Željezničar, a kasnije je prešao u atletiku, gdje se istakao iu trčanju na 100 metara iu skoku u dalj. Već u mladosti njegov natjecateljski duh i sportski duh blistali su do izražaja, no s vremenom je glazba preuzela primat i postala središte njegova života.

Zdravko Čolić na svoj je glazbeni put krenuo upisom u glazbenu školu u kojoj je stekao vještine sviranja gitare. Prevladavajuća glazba tog doba uvelike je utjecala na njegove rane glazbene sklonosti, s posebnim žarom prema zadivljujućim melodijama Beatlesa. Tijekom svojih akademskih godina Čolić je aktivno sudjelovao u raznim školskim priredbama i kazališnim predstavama, nerijetko pokazujući svoje iznimne glazbene i glumačke sposobnosti.

Cijelo srednjoškolsko vrijeme Čolić se posvetio usavršavanju svojih glazbenih sposobnosti. Njegova strast za glazbom i izvođenjem postajala je sve očiglednija, što je dovelo do njegovih prvih značajnih nastupa na pozornici. Dok je glazba počela kao puka zabava, postupno se transformirala u središnju točku njegove egzistencije i profesionalne putanje. Čolićeve formativne godine postavile su temelje za njegovo daljnje glazbeno putovanje, što ga je u konačnici potaknulo da postane jedan od najpriznatijih pjevača u regiji Balkana.

Preporučujemo