Ceca Ražnatović koja je jedna od najpopularnijih pjevačica i na sceni je već preko tri decenije nema namjeru da uspori iako je napunila 50 godina. Zabrinjavajuća je situacija po pitanju dobrobiti Cece Ražnatović. Naime, poznata pjevačica donijela je odluku o privremenom prekidu svih profesionalnih obveza zbog zdravstvenih problema.

Tijekom proteklih desetak dana mučio me niz bolesti, uključujući dva napadaja virusa koji su zahvatili moj želudac, zbog čega sam izostala sa snimanja. Trenutačno se suočavam s respiratornim problemom i upornim kašljem, zbog čega moram stalno primati infuzije tijekom vikenda. Ceca je usput spomenula svoj jak imunitet i izrazila nepoznavanje prirode epidemije, nazvavši je strašnom pojavom. Zatim je prenijela informacije koje joj je otkrio njen sin Veljko. Ceca je tokom intervjua na snimanju “Zvezda Granda” s novinarima podijelila dirljiv trenutak, prepričavši sinovljevu molbu da uzme prijeko potreban odmor: “Ne mogu pronaći utjehu ni oporavak. Odjeknule su riječi mog sina u mojim ušima dok je preklinjao: ‘Molim te, draga majko, dopusti si malo odmora.’ Inače, u ovom nadaleko priznatom natjecanju dogodile su se značajne izmjene. Ana Sević preuzela je ulogu trudne Sanje Kužet, dok je iz “Grand” produkcije najavljeno da će pjevač Dragan Kojić Keba privremeno zamijeniti Anu Bekutu i pridružiti joj se kao kandidat u narednih pet emisija.

 

Cecina biografija:

Rođena 14. lipnja 1973. u gradu Žitoradu na jugu Srbije, Ceca Ražnatović potječe iz kraja poznatog po glazbenom naslijeđu i nadarenim pojedincima. Čak iu godinama njezinog formiranja, njezin je žar za pjevanjem blistao dok je željno sudjelovala u društvenim nastupima i oduševljavala posjetitelje na intimnim okupljanjima. Svojim izvanrednim talentom i ljupkom naravi, brzo je postala poznata, zaradivši obožavanje mještana od malih nogu. Dok je pretežno svirala živahne dječje melodije, prigrlila je i dublje melodije cijenjenih umjetnica poput Snežane Đurišić i Vesne Zmijanac.

Kako je vrijeme prolazilo, svakom članu Ceceine obitelji postalo je jasno da je njezina predanost glazbi nepokolebljiva. Cecin glazbeni talent nastavio je napredovati, osvajajući publiku svojim zadivljujućim nastupima na raznim društvenim okupljanjima. Unatoč neodobravanju roditelja i daljnjem školovanju, ostala je odlučna u svojoj težnji da postane pjevačica. U maloj zajednici u kojoj je Cece odrasla, pjevači su često bili stigmatizirani, viđeni kao pojedinci uronjeni u noćni svijet povezan s upitnim karakterom, pretjeranom popustljivošću i porocima. Ova prevladavajuća pristranost predstavljala je značajnu prepreku Ceceinim snovima. Cecin glazbeni put započeo je u Osnovnoj školi Žitoraža, gdje je bavljenje glazbom vješto spajala s učenjem. No, ključni trenutak u njenoj karijeri nastupio je s Ilidžanskim festivalom 1988. godine, kada je od pjevačice amaterke postala profesionalka. S nepunih četrnaest godina krasila je pozornicu ovog festivala narodne glazbe, osvojila publiku i zaslužila njihovo cijenjeno priznanje. Ovo neočekivano priznanje ne samo da je iznenadilo Cece, već je i zapalilo njezinu odlučnost da nastavi osvajati i osvajati publiku. Ubrzo nakon toga, Ceca je krenula na svoje glazbeno putovanje izdavanjem debitantskog albuma “Cvetak zanovetak”, nastalog u suradnji s cijenjenim skladateljima Mirkom Kodićem i Docom Ivankovićem. Svojim divnim i ljupkim zvukom, Cecina glazba brzo je osvojila slušatelje, označivši početak njezine slavne glazbene karijere. U naredne dvije godine Ceca je predstavila još dva albuma – “Ludo srce” i “Da ga vidim” – koji su plijenili pozornost svojim dirljivim tekstovima i očaravajućim melodijama. Ove iskrene balade brzo su postale omiljene radijske stanice posvećene ovom žanru glazbe.

Preporučujemo