U toku je izobr predstavnika Srbije za pjesmu Evrovizije pa se danas prisjećamo prošlogodišnje predstavnice. Zbog narušenog zdravstvenog stanja supruga Milana Đurića, Ana Đurić Konstrakta suočila se s mogućnošću nesudjelovanja na Eurosongu, na kojem je na kraju i pobijedila. Ova se nesretna okolnost dogodila tijekom njihova boravka u Njemačkoj 2022. godine radi medicinskih procjena. Anin svijet srušio se kada je Milanu dijagnosticiran tumor, zbog čega je jedno vrijeme proživljavala burno i izazovno psihičko stanje, što je i očekivano. Dok njezin odabranik strepi za životom, ona ostaje nespremna dočekati pljesak i iščekivanje bodovanja natjecatelja.

 

Tijekom tog razdoblja Milan i njihov suputnik otputovali su u Njemačku na temeljite medicinske procjene, osiguravajući da liječnici budu dobro informirani o specifičnoj vrsti bolesti s kojom se suočavaju. Srećom, rezultati testa pokazali su da nema razloga za uzbunu, budući da je otkriveni oblik bio benigan i mogao se lako iskorijeniti. U tom razdoblju obitelj Đurić ponovo je osjetila radost jer su im se osmijesi vratili na lica, a Ana je, svjesna što je pred njom, marljivo prionula na svoje zadatke. Unatoč njezinim brigama i tuzi, njezin samouvjeren i staložen izgled tijekom polufinalnog i finalnog predstavljanja na Eurosongu ostao je nepromijenjen. Ove večeri ponovno imamo priliku svjedočiti Konstraktu u pravom obliku, a hoće li uspjeti osvojiti srca publike, pokazat će finalna večer u nedjelju.

 

Rođena 12. listopada 1978. u Beogradu, Ana Đurić, poznata pod pseudonimom Konstrukta, srpska je pjevačica i tekstopisac. Proslavila se kao članica renomirane grupe Zemlja gruva!. U braku s arhitektom Milanom Đurićem imaju dvoje djece i žive u Beogradu. Anin glazbeni put započeo je u mladosti, a do svoje 20. godine već je smislila svoje umjetničko ime Konstrukta, koje savršeno odražava njezin racionalan, ali emotivan pristup stvaranju rima. Prije nego što se pridružila Zemlji gruva!, Ana je bila dio benda Mistakemistake, a zajedno su producirali album “Hipelectroragga2hopreggaestep”. U međuvremenu je sa Zemljom izdala dva albuma i nekoliko singlova. Krenuvši u solo karijeru, Ana je predstavila singlove “Zvake” i “Nemam šaman”, a pesma “In Corpore Sano” ne samo da joj je obezbedila pobedu na “Beoviziji”, već i priliku da predstavlja Srbiju na Evroviziji 2022. Ana Ignjatović, njeno rođeno ime, djetinjstvo je provela u Beogradu, gdje se i školovala. Nakon što je završila osnovno i srednje obrazovanje u rodnom gradu, Ana je stekla diplomu inženjerke arhitekture. U zanimljivom trenutku Ana je otkrila podrijetlo imena koje ju je steklo u medijima. Točnije, priznala je da je fascinira brojanjem slogova, stihova i konstruiranjem novih riječi. Taj se interes razvio tijekom studija povijesti umjetnosti pod vodstvom profesora Šuvakovića, čija su se predavanja često bavila konstruktima. Kao rezultat toga, Ana je svoju okolinu počela doživljavati kao konstrukte, što ju je u konačnici dovelo do usvajanja pseudonima Konstrakta.

 

U samo dva dana njezin polufinalni nastup skupio je preko tri milijuna pregleda na YouTubeu. Kako se bližila finalna večer, bila je počašćena prestižnom nagradom “Marcel Bezençon” za svoj izvanredan umjetnički nastup na Euroviziji. Na pitanje o željenoj lokaciji za sljedeće Eurosong, Ana je izrazila želju da selo Glibovac, rodno mjesto njezine bake, bude domaćin. Unatoč tome što je osvojila srca europske i svjetske publike, kao i impresionirala novinare i žiri u Torinu, Ana nije uspjela dovesti natjecanje u Srbiju. Pobjeda je na kraju pripala Ukrajini, dok je Srbija osigurala respektabilno peto mjesto. Po povratku u Beograd, Ana je izrazila zadovoljstvo plasmanom i otkrila kako planira dati prednost dobrom noćnom odmoru prije nego što se upusti u nadolazeće koncerte.

Preporučujemo