Da je slavuj iz Mrčajevaca kako ga zovu imao ljubavnicu u svojoj mladosti koja mu je rodila dijete to već svi znaju. Nedavni događaj povodom prvog rođendana unuke Miroslava Ilića nije se mogao održati kako je planirano zbog pjevačevog upadljivog odsustva. Nažalost, Miroslav još nije upoznao svoju izvanbračnu kćer Evu, ostavljajući Mirjanu i Devina tužne i razočarane, unatoč početnoj sreći koju donosi rođendanski događaj.

Nedavnom presudom Višeg suda u Beogradu i službeno je potvrđeno da su Devin i Miroslav otac i sin. Međutim, unatoč ovoj pravnoj presudi, Miroslav i dalje poriče tu činjenicu, ostavljajući i Mirjanu i Devina nesigurnima oko svoje budućnosti. Unatoč neizvjesnosti koja traje, Miroslavova bivša partnerica Mirjana vjeruje da je pravda konačno pobijedila. Mirjana je na svom Facebook profilu izrazila zadovoljstvo presudom Višeg suda i najavila detaljnu raspravu dok Beograd slavi pobjedu pravde. Također je navela potporu medija koji su pokupili njihovu priču i obećali pomoći u zagovaranju izmjena zakona. Mirjana je na svom Facebook profilu podijelila dirljivu fotografiju sebe i Miroslavove unuke Evo, koja je nedavno napunila godinu dana. U srdačnoj poruci Mirjana Evu od milja naziva “Deva noć”, ističući posebnu vezu između oca i kćeri. Dirljivi trenutak izazvao je brojne reakcije, a obožavatelji na društvenim mrežama izrazili suosjećanje i podršku obitelji u ovom izazovnom trenutku. Ovu dirljivu vijest za medije  podijelio je i sin Miroslava Ilića.

Inače Miroslav je bio poznat u svom selu od malena po pjesmi. No, nitko nije zamišljao da će ovaj dječak jednog dana ostvariti veliku glazbenu karijeru te steći popularnost i slavu diljem Jugoslavije. Tih godina malo je tko u selu, poput Ilićevih roditelja, imao radio-aparat. Stoga ne čudi što su se prvi gramofon i ploče našli upravo u Mrčajevačkoj kući. Miroslav je odrastao slušajući glazbu s radijskih valova i ploča do koje je bilo teško doći. No, slušao je Jimija Hendrixa, Janis Joplin, Eaglese i druge. Bio je hipi duge kose i poderanih traperica. No, glazbene vode odvele su ga u sasvim drugom smjeru. Glazbena karijera Ilićeva popularna pjesma Devojka iz grada snimljena 1972. postala je njegova osobna iskaznica i jamstvo njegove vrlo uspješne glazbene karijere. Ono što gotovo nitko nije znao je da baš tu pjesmu nitko ne želi, pa je završila u Ilićevim rukama. Za njegov uspjeh i daljnju karijeru bila je vrlo važna suradnja sa skladateljem Obrenom Pjevovićem koji je skladao pjesmu. Sa samo 21 godinom snimio je aleksadrovački singl “Diskos”.

Na vrhuncu karijere Miroslav je puno pio. Zbog toga se svojevremeno sukobio s Lakom Jokićem, posvađao se s Vukasom i srušio cijelu prostoriju “ZAM-a”. Cijeli jugoslavenski tisak prenio je priču i izbio je veliki skandal. I privatni život Miroslava Ilića bio je u krizi, a svojedobno je bio i na rubu razvoda od supruge Goldane. U to vrijeme Radmila Todorović Babić komponovala je pjesmu “Tebi” i poklonila je Miroslavu. Pjesma mu je pomogla spasiti brak i ponovno pokrenuti karijeru i tada je prestao da konzumira alkohol. Sa scene se povukao i otišao je u penziju a dane najradije provodi u rodnom selu gdje mu se ponekad pridruži i supruga.

Preporučujemo