Američka glumica Olivia Munn šokirala je svoje fanove objavom na svom Instagram profilu da ima rak dojke. Morala je na dvostruku mastektomiju (mastektomiju) zbog maligne bolesti.

Osim fotografija i video zapisa iz bolnice, glumica (43) je detaljno opisala svoj put liječenja i kroz šta je prošla prošlog proljeća kada je saznala da ima rak dojke. “U februaru 2023. godine, u nastojanju da budem proaktivniji po pitanju svog zdravlja, napravio sam genetski test koji je provjerio 90 gena za rak. Svi rezultati su bili negativni, uključujući BRCA (najčešći gen za rak dojke). Iste zime sam Imala sam i mamografiju, koja je bila negativna”, počela je Olivija.

https://www.instagram.com/p/C4dXfrULDdJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

 

Uprkos negativnim rezultatima testa, njen doktor je odlučio da proveri njen rizik od raka dojke. Dva mjeseca kasnije dijagnosticiran joj je rak dojke.

“U proteklih 10 mjeseci imao sam četiri operacije, a toliko sam dana ležao u krevetu da ih ne mogu ni izbrojati. Na svoje iznenađenje dvaput sam plakao. Vjerovatno sam se osjećao kao da sam pobjegao vremena.” Žena Glumac je objasnio: “Kada imam energije, kada mogu da se obučem i izađem iz kuće, kada mogu da nosim svoj život sa sobom, dozvoljavam ljudima da me vide.” Dečak ide u park. Svoju dijagnozu, njegu, oporavak i lijekove protiv bolova čuvao sam u tajnosti.

https://www.instagram.com/p/C4Zi70mLrbk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Nakon što je glumica napravila kalkulator koji pokazuje koliki je rizik od razvoja raka dojke, odlučila je da pobliže pogleda svoje zdravlje. Otišla je na magnetnu rezonancu, za koju je rekla da je dovela do ultrazvuka, a zatim i biopsije, koja je nažalost otkrila kancerogeno tkivo u obje dojke. To je vrsta raka lumina B koji je “veoma agresivan i brzo napreduje”. Mann je rekla da je imala sreće što joj je rak otkriven rano i pozvala sljedbenike da im doktori izračunaju procjenu rizika od raka dojke.

Preporučujemo