Po mišljenju mnogih jedan od najboljih fudbalera na svijetu Zlatan Ibrahimović se nedavno penzionisao ali je i dalje jako interesantan medijima i javnosti. Ljudi misle da je bahat i uobražen međutim oni koji ga bolje poznaju kažu da je dobar čovjek koji ima veliko samopouzdanje.

Unatoč njegovoj reputaciji buntovne ličnosti u svijetu nogometa, osobni život Zlatana Ibrahimovića priča drugačiju priču. U svojim memoarima “Adrenalin” iznosi dirljivu anegdotu o svojoj velikodušnosti. Osim što je svojoj majci kupio apartman na Pagu, odlučio je počastiti i druge. U razgovoru s novinarima Gojko Gravić, Jurkin brat s prebivalištem u Prkosu, iznio je svoja saznanja o Jurkinom životu.

Prema njegovim riječima, Jurka je sa nepunih 17 godina krenula na put u Njemačku, gdje će naposljetku susresti svog prvog supruga. Rodile su joj se dvije kćeri Monika i Violeta. Nakon raspada braka stupila je u brak sa Šefikom Ibrahimovićem, popularnim pjevačem bijeljinske kafanske scene. S njim je dobila dvoje djece: Zlatana, koji će se kasnije proslaviti kao nogometna zvijezda, i kćer Sanelu.

Razdvojenost Jurke i Šefika donijela je izazovna vremena, a sam Zlatan otvoreno je pričao o nedaćama s kojima se suočavao u djetinjstvu, često više gladujući nego zadovoljstvu. Nakon raspada roditeljskog braka, Zlatan je privremeno boravište pronašao kod svoje marljive majke koja je uzdržavala obitelj kao kućna pomoćnica. Na kraju se preselio k ocu koji se liječio od ovisnosti o alkoholu.

 

Zlatanova majka kasnije je na svijet dočekala svoje peto dijete, Aleksandra Đorđevića, iako nije bila u braku. Osim toga, Zlatan je imao polubrata po imenu Šapko, koji je bio povjeren njihovom ocu Šefiku. Tragično, Šapkova prerana smrt u 41. godini 2014. imala je dubok utjecaj na Zlatana. Zlatan je dio svog bogatstva uspješno prebacio na tvrtku koju je povjerio majci i polubratu Aleksandru.

  • S ovim novostečenim bogatstvom kupio je raskošan stan u Novalji za svoju majku, osiguravajući joj da može živjeti u blizini svojih sestara. Uz to, kupio je crkvu u Švedskoj za nevjerojatnih 9,24 milijuna eura, da bi je odmah srušio i na njenom mjestu izgradio raskošne stanove. Nekadašnja domaćica, koja je neumorno 14 sati dnevno posvećivala svom poslu, a istovremeno odgajala svoju djecu, sada može uživati ​​u osjećaju ponosa i zadovoljstva.

Ibrahimović je iznio odluku o kupnji stana u Hrvatskoj, točnije u blizini Paga, za majčinu korist. Ovaj izbor je napravljen s namjerom da je približi svojim sestrama. Kako bi potaknuli samostalnost, Ibrahimović i njegova supruga planiraju svoju djecu Maksija i Vincenta bez pratnje roditelja poslati u Hrvatsku. Svrha ovog putovanja je da djeca od svojih baka nauče vrijedne životne lekcije.

 

U bogatoj četvrti u Malmöu kupio je rezidenciju za svog oca Šefika. S druge strane, Zlatanova majka, Jurka, živi u ulici Henrika Menandera u Malmöu, koja se možda ne smatra raskošnim područjem, ali je okružena bliskim susjedima i pojedincima iz zemalja bivše Jugoslavije. U ulici Slotsgatan, koja je zgodno smještena u blizini Muzeja moderne umjetnosti, stanuje Sanela Ibrahimović, Zlatanova sestra. Osim toga, uknjižena je vlasnica stana u Novalji.

U neposrednoj blizini Sanele živi Monika Anić, inače Zlatanova polusestra. Zlatanov najmlađi polubrat, Aleksandar Đorđević, živi u ulici Mabärsgatan sa suprugom Lindom Sofie Đorđević. Napomenimo da se na ovoj adresi nalazi jedna od tvrtki odgovornih za upravljanje Zlatanovim nekretninama, a formalne poslove upravljanja imaju njegova majka Jurka i brat Aleksandar.

Osim toga, Jurkina majka također ima istaknute pozicije u druge dvije tvrtke u kojima je aktivno uključen Zlatanov polubrat. Prema Imperijalu, narativ nogometaša služi kao vrijedan uvid u metode koje koriste milijarderi poput Zlatana u učinkovitom upravljanju svojim opsežnim nekretninskim carstvom. Ove strategije uključuju korištenje tvrtki registriranih na imena članova obitelji i traženje pomoći od odvjetnika koji imaju stručnost u prijenosu nekretnina u porezne oaze.

Švedska, dobro organizirana i transparentna nacija u Skandinaviji, ne ostavlja mjesta dvosmislenosti kada su u pitanju adrese stanovanja i vrijednosti imovine. Kroz njihov sveobuhvatni registarski sustav može se dobiti mnoštvo informacija. Kako prenosi Story.hr, ovaj sustav omogućava da se lako sazna gdje se trenutno nalaze članovi uže obitelji Zlatana Ibrahimovića.

Ibrahimović je u razgovoru izrazio zadovoljstvo što su njegovi sinovi Vincent i Maksimilian krenuli njegovim stopama, istaknuvši značaj njihove veze. Nogometaši Milana danas su potpuno angažirani u svojoj igri i ključno je da njihova motivacija proizlazi iznutra, a ne iz vanjskih utjecaja kao ja.

  • Dok pratim svoje dečke na utakmice, promatram druge roditelje koji svoju djecu tjeraju na određene zadatke. To stvara problem jer je nogomet najpopularniji sport na globalnoj razini, koji donosi značajne prihode. Ovi roditelji puno ulažu u bavljenje sportom svoje djece, pretvarajući se iz skrbnika u trenere, agente i odvjetnike. Međutim, imperativ je da shvate da njihova djeca ne bi trebala biti vođena vlastitim željama, već osobnim ispunjenjem.

Drago mi je što su moja djeca motivirana vlastitim težnjama. Tijekom intervjua, Zlatanova djevojka Helena otkrila je da on prenosi vrijednost poniznosti svojim sinovima dijeleći priče o svom izazovnom djetinjstvu, usađujući im važnost samopouzdanja i zahvalnosti za njihove blagoslove.

 

Zlatan Ibrahimović, Bosanac sa švedskim sportskim državljanstvom i putovnicom, od dolaska u Juventus 2004. godine samo od svojih klupskih plaća skupio je vrtoglavu sumu od preko 150.000.000 eura. To premašuje zaradu Đokovića od teniskih turnira.

U istinu se uvjerio i sam Zlatan u vezi sa špekulacijama da u njegovoj rezidenciji nema nijedne fotografije, osim jedne osebujne iznimke: slike na kojoj su njegova stopala. Zlatan je dodatno objasnio ovaj jedinstveni izbor. Doista, moj je izbor suzdržati se od ukrašavanja zidova osobnim fotografijama, jer je to u skladu s mojom osobnom filozofijom.

Unutar obiteljske jedinice, ključno je ostati svjestan izvora našeg preživljavanja i sredstava za život – mojih stopala. Uzdržavanjem od prikazivanja slika, služi kao stalni podsjetnik svima koji uđu u moju teretanu da temelj našeg prosperiteta leži unutar neumornog rada ovih stopala.

Preporučujemo