Danas se prisjećamo pjevačice koja je svojevreeno napravila pravi bum na jugoslovenskoj rok sceni. Njen album prvenac je postao iunimno popularana njeni hitovi su rado slušani i danas. S repertoarom dugotrajnih klasika, pjevačica posjeduje niz vječnih favorita koji izdržavaju test vremena. Njezin osobni put bio je prepun poteškoća i nedaća. Jednom prilikom službeno stupivši u brak, Snežana Mišković Viktorija tragično je izgubila svog prvog supruga od gladi.Nakon samo desetak dana veze, odvažno se odlučila stati pred oltar. Godine 1982. doživjela je inauguracijski brak, a kako to često biva, brzopleto spajanje neminovno dovodi do trenutnih komplikacija.

 

Prošlo je devet godina prije nego što je konačno došlo do razvoda. Prema pjevačicinom iskazu, činilo se da je brak pravi krah ustaljenog poretka. Naglasila je da je njezin bivši suprug uhvaćen u burnoj borbi između obaveza prema ženi, roditeljima i ovisnosti o drogama.

Viktorija je 2011. primila poražavajuću vijest o smrti prvog supruga. Shrvana tugom, prolila je suze kad je čula za njegovu smrt, samo da bi shvatila da je izbjegavao svoje financijske obveze. U tom je trenutku donijela tešku odluku da prekine njihov brak, izbor koji je bio konačan 1993. Od tada je izgubljena svaka komunikacija između njih. Tragično, njezin je prvi suprug otkriven mrtav i siromašan, jer je živio kao beskućnik.

Snežana Mišković Viktorija, bivša supruga pokojnika, proživjela je duboku tragediju. “Prije nekoliko mjeseci vlasti su me obavijestile o njegovom pronalasku u skladištu, gdje je doživio tragičnu i jezivu sudbinu. Živio je na ulici, bez ikakve medicinske dijagnoze. Njegov odlazak nije bio posljedica zlouporabe supstanci ili alkohola. Umjesto toga, podlegao je oštrim elementima hladnoće i gladi,” ispričao je pjevač godinu dana kasnije.

 

Ni u kasnijim godinama Viktorijina sreća u ljubavi nije se popravila. Unatoč ispunjenju svoje najveće želje da postane majka, suočila se s izazovnom borbom za skrbništvo nad kćeri Tarom. Prema Viktorijinim riječima, njezin bivši partner pokušao je potkopati njezine kvalitete i sposobnosti.

Nakon koncerta u Skoplju, Victoria se suočila s razornom tragedijom jer je doživjela spontani pobačaj i tragično izgubila svoje nerođeno dijete.

Nakon niza nesretnih nezgoda, Victoria je donijela odluku da se povuče iz javnog života i sada živi u osami, daleko od znatiželjnih promatrača.

 

Biografija:

Viktorija, poznata pod imenom Snežana Mišković, renomirana je srpska rock pjevačica koja je stekla mjesto jedne od najomiljenijih osoba na rock sceni bivše Jugoslavije. Rođena je 19. prosinca 1958. godine u općini Vučitrn, na Kosovu i Metohiji, a potječe iz prosvjetne obitelji. Snežanin glazbeni put započeo je s nepune četiri godine kada je prvi put uzela harmoniku u ruke.

  • Kako je napredovala kroz osnovnu školu, istraživala je i svoju strast prema baletu. Kasnije je pohađala glazbenu školu gdje je usavršavala svoje vještine na klaviru, a od prve zarade si ga kupila. Godine 1976. otišla je u Beograd i upisala Ekonomski fakultet te stekla diplomu. U to vrijeme započinje svoju pjevačku karijeru, učlanjuje se u KUD “Branko Krsmanović” i nakratko postaje članica Pop polifonije. Viktorija se 1982. godine udala za muškarca s kojim je bila u vezi tek desetak dana.

Nažalost, njihov brak završio je razvodom 1993. godine zbog njegove borbe sa zlouporabom supstanci, što je rezultiralo potpunim gubitkom kontakta između njih. Posvetivši se cijelim bićem svojoj kćeri Tari, na svijet ju je dočekala 2008. godine. Otac djevojčice bio je muškarac s kojim je hodala godinu dana, no nakon rođenja njihova je veza brzo prestala. Victoria se našla u desetljeću dugoj borbi za skrbništvo, boreći se zubima i noktima da zaštiti svoju kćer.

U jednom javnom istupu otkrila je šokantne optužbe o podmićivanju i pokušajima da je se proglasi psihički nestabilnom, a sve kako bi dobila skrbništvo. U ožujku 2014. dogodio se zastrašujući incident kada je njezinoj kćeri prijateljica prijetila skalpelom. Tražeći smjernice, Victoria se obratila zamjeniku ravnatelja, koji je umanjio ozbiljnost sukoba.

Kako se godina bližila kraju, pjevačica je donijela tešku odluku da se makne iz medijske pozornosti, shvativši da njezina glazba ne stvara financijsku stabilnost koju je željela. Prepoznajući ograničenja srpskog tržišta, ona čvrsto vjeruje da bi država trebala financijski potpomagati umjetnost.

Kako bi uzdržavala sebe i svoju kćer, sada se usredotočuje na skladanje za druge umjetnike i prodaju nakita. Kako bi zadržala štedljiv stil života, Viktorija prakticira umijeće kupnje artikala po sniženim cijenama. Osim toga, povremeno pokazuje svoje talente u klubovima kako bi ostala u fizičkoj formi.

Preporučujemo