Precizna astrološka tumačenja imaju potencijal da otkriju ne samo buduće događaje već i inherentne kvalitete i sklonosti pojedinaca na osnovu datuma njihovog rođenja; kroz identifikaciju njihovih odgovarajućih horoskopskih znakova. Shodno tome, među različitim astrološkim znakovima postoje četiri horoskopska znaka koji se smatraju posebno neprikladnim za brak zbog karakteristika povezanih s njima i pojedincima koji potpadaju pod njihov utjecaj.

Strijelac

Prema Ljepoti i zdravlju, Strijelac cijeni nezavisnost i slobodu iznad svega, zbog čega im je teško ostati nastanjen s jednom osobom. Ovaj atribut također čini izazovnim razumijevanje njihovih emocija u romantičnim vezama. Njihovi različiti pogledi na privrženost i posvećenost su značajan faktor u njihovim poteškoćama sa Rakom, koji daje prednost porodičnoj orijentaciji, polarnoj suprotnosti Strijelca. Ako želite izbjeći sve ovo, morate izbjeći brak sa strijelcem.

Vaga

Dok Vage prave izuzetno romantične i pažljive partnere koji idu iznad svega kako bi se njihovi važni drugi osjećali cijenjenima, kao muževi mogu biti prilično sebični, često zahtijevajući više nego što daju. Uprkos njihovoj inherentnoj prirodi ljubavi, potrebna im je značajna količina ličnog prostora, što im može otežati održavanje emocionalnih veza i ispunjavanje porodičnih obaveza bez osjećaja gušenja.

Djevica

Obično Djevice daju prioritet svojim aspiracijama u karijeri ispred svoje porodice zbog svoje marljive i ciljno orijentirane radne etike. Oni se striktno pridržavaju svojih standarda i kompromis će napraviti samo za partnera koji ispunjava njihova očekivanja. Ako njihova očekivanja nisu ispunjena, neće oklevati da krenu dalje i neće se brinuti o traženju savjeta prije nego to učine.

Lav

Lav je veoma društvena osoba koja žudi za pažnjom, uzbuđenjem i inspiracijom. Da bi se zainteresovao Lav, mora se uskladiti sa njihovim nivoom bujnosti i zabave i dosledno uvoditi nova i intrigantna iskustva u svoju dnevnu rutinu. Ako njihovo okruženje postane monotono, Lav će neizbježno tražiti bijeg.

Vodolija

Vodolije imaju jasnu perspektivu o ljubavi i braku koja se ne može ograničiti na bilo koji ustaljeni kalup. Njihova individualnost se proteže i na njihov pristup ljubavi, jer često daju prednost svojim kreativnim potragama nad emocionalnim odnosima, što dovodi do minimalnog vremena za potonje. Uprkos potencijalu za usamljenost, Vodolije se ne plaše samoće, pa čak ni uživaju u njoj. Shodno tome, održavanje dugoročne obaveze kao što je brak može se pokazati kao izazov za njih.

Preporučujemo