Željko i Jovana Joksimović su u sretnom braku više od deceniju i imaju troje djece. Mnogo prije nego što je Jovana osvojila njegovo srce, Željko Joksimović bio je zaljubljen u zanosnu voditeljku. Adriana Čortan, jedna od istaknutih osoba emisije “City”, nadaleko je prepoznata po svojoj izuzetnoj ljepoti, a jednu od najpoznatijih glazbenih zvijezda koja je krasila njezin program ostavila je potpuno zaluđenom. Zbog ljubavne veze sa Željkom Joksimovićem, zgodna voditeljica našla se u središtu pozornosti, što je dovelo do čestih medijskih pisama.

Adriana i Željko bili su zaručeni tri i pol godine, tijekom kojih je zajedničko postojanje potaknulo nagađanja o skorom braku. Međutim, Željkova ljubav se usmjerila prema Jovanu, sada poznatom kao Janković, što je rezultiralo raskidom njihove dugogodišnje veze. Tako je Adriana preuzela ulogu bivše djevojke Željka Joksimovića. Nakon odmaka od medija, Adriana je pozornost s televizije preusmjerila na odnose s javnošću. U to vrijeme upoznala je Nemanju Simića, uspješnog poslovnog čovjeka, za kojeg se naposljetku udala i s kojim do danas živi blažen život. Nakon višegodišnje stanke, Adriana se trijumfalno vratila televiziji, svojoj prvoj i najomiljenijoj strasti, koja sada buja s uspjehom, zadovoljstvom i osjećajem ispunjenosti.

 

Biografija:
Željko Joksimović, talentirani pjevač i skladatelj iz Srbije, imao je čast dva puta predstavljati svoju zemlju na Eurosongu. Rođen 20. travnja 1972. u Beogradu, i dalje živi i radi u istom gradu. Željkov otac je s Uba, a majka Vesna iz Bijelog Polja. Ima mlađeg brata Aleksandra, koji je izvrstan glumac. Odrastao u Valjevu, Željko je tamo završio osnovno i srednje obrazovanje. Paralelno je pohađao osnovnu i srednju glazbenu školu. S 12 godina sudjelovao je na glazbenom festivalu u Parizu, gdje je odnio pobjedu, stekavši cijenjenu titulu prvog harmonikaša Europe. I Željkov brat, Saša Joksimović, bavi se estradom kao glumac i voditelj. Željko je prvo studirao harmoniku u Podgorici prije nego što se prebacio na Fakultet glazbenih umjetnosti u Beogradu. Iako nije završio diplomu, posjeduje izuzetan talent za sviranje 14 različitih glazbenih instrumenata. Osim materinjeg, Željko tečno govori još pet jezika: grčki, engleski, ruski, poljski i francuski. Željko se 1995. godine vjenčao s psihologinjom Vesnom Avramović, a par je iste godine na svijet poželio kćerkicu Minu.

Nakon kratkog braka, bivši supružnici zadržali su srdačan odnos. Slijedeći očeve stope, Mina je nastavila glazbenu karijeru i stekla značajan broj pratitelja na društvenim mrežama, često dobivajući usporedbe s Kim Kardashian u pogledu fizičkog izgleda. Željko je jako ponosan na svoju kćer i izuzetno cijeni njezino mišljenje. Mina je uvjerena da će imati dovoljno prilika pokazati svoj talent. Željko je prije bio u vezi s pjevačicom Svetlanom Cecom Slavković, a s Leontinom Vukomanović bio je u četverogodišnjoj vezi, tijekom koje su poslovno surađivali i povremeno ulazili u javne verbalne prepirke. Njihova veza prekinuta je zbog Željkove veze s voditeljicom Adrijanom Čortan, koja je trajala sve do 2008. godine. Dok se šuškalo da se Željko povezivao s pjevačicama Svetlanom Cecom Ražnatović i Romanom Panić, te su priče ostale samo naklapanja. Godine 2008. počeo je hodati s voditeljicom Jovanom Janković. 14. veljače 2011. Željko i Jovana su se zaručili, no njihova je veza nakon nekoliko dana prekinuta. Prema pisanju medija, Jovanu su optuživali za nevjeru sa košarkašem Sašom Đorđevićem, ali je njen partner, pjevač, stao u njenu zaštitu. No, njihova se veza brzo popravila te su se odlučili vjenčati 21. siječnja 2012. na privatnoj ceremoniji održanoj na Maldivima. Nedugo nakon toga imali su i građansko vjenčanje u Srbiji. U rujnu 2014. obavljeno je njihovo crkveno vjenčanje, uz nazočnost roditelja i najbližih prijatelja. Fešta se nastavila u restoranu Franš. Kumovi su bili Željkov menadžer Bane Obradović i Jovanin menadžer Srđan Predojević. Kako bi proslavili svoje spajanje, otputovali su na medeni mjesec na Sejšele.

Preporučujemo