Nestanak neke osobe zna često biti gori i zlobniji nego kada neko premine. Kada osoba napusti ovaj svijet, znamo šta im se desilo i da ih više nema među nama. Međutim, nestanak nam nikad ne da mira jer ne znamo da li je ta osoba živa ili ne i to nas tišti dok ne saznamo nešto.

Mnogi slučajevi nisu razriješeni i dosta ljudi nestaje, a neki koji su preminuli npr. sa estrade dobiju razne teorije zavjere kako žive negdje na nekom otoku poput Kube, što se često priča za svakog od repera 2Pac-a do pjevača Tošeta Proeskog. Danas vam otkrivamo jedan slučaj nestanka koji zvuči kao neka teorija zavjere za pokojnog estradnog umjetnika.

Naime, gospođa Patricia Kopta je nestala prije trideset i jednu godinu iz SAD-a i tek nedavno je pronađena na Portoriku u domu penzionera. Ova gospođa je bila propovjednik apokalipse i ljudima je propovjedala na parkinzima dok nije nestala početkom 1990-ih.

Muž, sestra i ostale voljene osobe su je tražile godinama, ali nakon sedam godina nestanka je proglašena mrtvom. Međutim, ispostavlja se da je pobjegla na Portoriko i tu je promjenila identitet i obrisala tragove do sebe, dok njena demencija po stare dane nije počela da utiče na njeno sjećanje.

Kada je radnicima otkrila dovoljno o sebi, obavijestili su nadležne organe i njen suprug je konačno pronašao. Možete na priloženoj slici ustanoviti koliko se ova žena promjenila u zadnjih trideset godina. Ovo je jedan od rijetkih slučajeva gdje se nestanak pozitivno razriješi, ali nažalost možda donekle i kasno u životu.

Preporučujemo