Prema poznatoj numerologinji Ani Halk, ženama rođenim na određenim datumima pripisuje se prirodna snaga, samostalnost i izuzetna sposobnost da se bez problema snalaze u konkurentske svrhe.Postoji vjerovanje da žene rođene na određenim datumima prirodno teže ka akumulaciji bogatstva. Neki pojedinci izražavaju radost i zadovoljstvo, kao da su imali sreće da su rođeni pod povoljnim nebeskim okolnostima.Doista je fascinantno kako ove izuzetne žene utjelovljuju najplemenitije aspekte postojanja – zrače ljepotom, postižu triumfe i hrabro njeguju ambiciozne snove. Zanimljivo je primijetiti da značajan broj njih dijeli isti datum rođenja, što potiče numerologe da tvrde kako ova pojava nije slučajna. Prema Ani Halk, vjeruje se da žene rođene na određene datume posjeduju izvanredne kvalitete, uključujući snagu, neovisnost, prirodnu sklonost natjecanju, popularnost u svojim zajednicama, nepokolebljivu radnu etiku i višak energije.Osim toga, ove žene iskazuju izniman samopouzdanje u zastupanju svojih uvjerenja, ostavljajući muškarce zavidnima dok se nose s izazovima koje te žene lako prevazilaze. Žene rođene na određenim danima u mjesecu, konkretno 4., 7., 8., 11., 13., 17., 19., 25., 29. i 31., a koje pripadaju horoskopskim znakovima Ovan, Bik, Lav ili Škorpion, posebno su sklone doživljavanju ovog široko rasprostranjenog fenomena.

 

 

Numerologija se odnosi na različite sustave, tradicije i vjerovanja koja istražuju mističku ili ezoteričku povezanost između brojeva, materijalnih stvari ili živih bića. Riječ “numerologija” proizlazi iz latinske riječi “numerus,” što znači broj, i grčke riječi “logos,” što znači govor, riječ, pojam ili misao. Pojam numerologije može se definirati kao znanost o brojevima.Numerologija i divinacije pomoću brojeva bile su popularne među ranim matematičarima poput Pitagore, ali danas ih većina znanstvenika ne smatra dijelom matematike, već ih smatra pseudomatematikom. Slična povijest povezana je s razvojem i razdvajanjem astronomije od astrologije te kemije od alkemije.Danas se numerologija često povezuje s okultnim znanostima, zajedno s astrologijom i sličnim metodama proricanja budućnosti. Također, termin se koristi za opisivanje osoba koje, prema nekima, pridaju preveliku važnost brojčanim matricama, čak i ako ne prakticiraju tradicionalnu numerologiju. Primjerice, Underwood Dudley koristi taj termin u raspravi o praktičarima Elliott valnog principa u analizi burze. Povjesničari tvrde da je moderna numerologija rezultat integracije učenja starog Babilona, Pitagore i njegovih sljedbenika (Grčka 6. st. pr. n. e.), astroloških principa helenističke Aleksandrije, ranokršćanskog misticizma, okultizma ranih Gnostika i hebrejskog sistema Kabale. Zapisi indijskih Veda, kineskog “Kruga Mrtvih” i egipatske “Knjige Vladara Tajne Kuće” (Rituala Mrtvih) čvrsto podupiru tisućljetnu prisutnost numerologije.Pitagora i drugi filozofi njegova vremena vjerovali su da su matematički principi “praktičniji” (lakši za reguliranje i klasificiranje) od fizičkih, te stoga stvarniji. Ova ideja usklađena je s filozofskim pragmatizmom i izborom stalnih koncepata umjesto promjenjive fizikalnosti. Sv. Augustin iz Hipona (354. – 430.) je zapisao: “Brojevi su univerzalan jezik koje božanstvo nudi čovječanstvu kao dokaz istine”.

 

 

Poput Pitagore, i on je vjerovao da se iza svega kriju brojčane veze te da se tajne tih veza mogu otkriti mentalnim istraživanjem ili božanskim proviđenjem. Nakon prvog zasjedanja Niceje 325. godine, Rimsko Carstvo kvalificiralo je odstupanje od vjerovanja državne Crkve kao civilni prekršaj. Numerologija nije bila omiljena među kršćanskim vlastima toga doba, budući da je bila povezivana s neprihvaćenim vjerovanjima, zajedno s astrologijom i drugim oblicima proricanja i “magije”. Kroz to religijsko pročišćavanje, duhovni značaj brojeva koji su se smatrali “svetima” počeo je blijedeti. Unatoč pritisku, mnogi su ostali predani vjernici i održavali su svoje znanje u tajnosti.

 

Preporučujemo