Porodica Gudelj je u centar pažnje javnosti u Srbiji došla kada se sa Nemanjom počela zabavljati kćerka poznate pjevačice Cece Ražnatović, Anastasija. Tada su mediji pomno pratili dinamiku odnosa između svih uključenih pa se tako saznalo da jedno vrijeme Tasa i Nemanjina majka i sestra nisu uopšte komunicirale.

 

Nebojša Gudelj, poznata ličnost u svijetu nogometa kao igrač i trener Partizana, među mlađim generacijama stekao je prepoznatljivost kao otac Nemanje i Dragiše, uglednih nogometaša, ali i Vanje, talentirane tenisačice. Nadalje, priznat je i kao svekar Anastasije Ražnatović.

Unatoč nedostatku javnosti o obitelji Gudelj, Nebojša je svojedobno otvoreno pričao o svojoj djeci i odao tajnu izvanrednog uspjeha sportske obitelji Gudelj. Proslavljeni sportaš otkrio je kako njegov najstariji sin Nemanja cijelo desetljeće vodi veganski način života, a upravo je takav način prehrane inspirirao nogometaša da održava vrhunsku fizičku kondiciju.

Cijela obitelj, uključujući i Nemanju, prihvatila je takav način života i prehrane, a Nemanjino samopouzdanje, odgoj i obrazovanje odigrali su značajnu ulogu u njegovim sportskim uspjesima. Nebojša, kao roditelj troje sportaša, istaknuo je važnost održavanja pozitivnog načina razmišljanja o sportu i, što je najvažnije, njegovanja samopoštovanja u izazovnim trenucima sumnje u sebe i percipirane neadekvatnosti.

 

Nogomet nudi vrijedne lekcije osim pukog postizanja golova, što ga čini sportom od kojeg vrijedi učiti. U uspjehu Nemanje, Dragiše, Vanje i njega samog, presudnu ulogu imala je Oliverova supruga, koja je svu svoju snagu, vrijeme i energiju posvetila suprugu i djeci, bez koje ne bi ostvarili sadašnji status.

Iako su Nebojša i njezina djeca otvoreni oko svojih godina, prava enigma leži u datumu rođenja Olivere Gudelj, čija je popularnost naglo porasla, no stvarni datum rođenja ostaje misterij. Uz pomoć velikog broja Srba koji žive u Andaluziji, koja se nalazi u južnoj regiji Španjolske, obitelj Gudelj aktivno je doprinijela formiranju srpske parohije u Španjolskoj.

Obitelj Gudelješ ne samo da se bavi sportom nego i aktivno podupire crkvu. Zajednički su inicirali osnivanje župe sv. Nektarija u Bredi u Nizozemskoj. Nakon nekoliko godina, njihovo preseljenje u Španjolsku dovelo je do zajedničkog nastojanja, zajedno s uglednim Srbima, da predlože osnivanje župe u Andaluziji. Obitelj Ražnatović duboko je odana Gospodinu i aktivno sudjeluje u crkvenim događanjima.

No, nejasno je jesu li u potpunosti upoznati sa svim detaljima u vezi s obitelji Anastasijina supruga Nemanje. Anastasijini budući svekrvi radije se drže po strani kada su u pitanju javni nastupi. Nebojša je svoj profesionalni put započeo u Bosni prije dolaska u Partizan, gdje je proveo pune tri godine.

 

Tijekom nogometne karijere nastupao je i za španjolske momčadi Logrones i Leganes. Nizozemska mu je postala dom devet godina, tijekom kojih je s ponosom predstavljao Bredu u nevjerojatnih 300 utakmica. Godine 2006. završili su njegovi igrački dani u Sparti. Nastavljajući svoj angažman u sferi nogometa, Nemanjin otac odlučio je ostati povezan sa sportom i nakon vlastite karijere.

  • Trenutačno obnaša cijenjenu funkciju tehničkog direktora u cijenjenom kineskom klubu Hubei Istar. U trenutku otkrivanja, Nebojša je priznao da je njegova supruga Olivera snažan temelj obitelji Gudelj, noseći težinu svega, od Nebojšinih treninga, putovanja i karantene, do odgovornosti za odgoj troje djece, koje je gotovo sama uzela na cesti. Značaj Olivere u Nebojšinom životu i njegovu duboku zahvalnost prema njoj vidljivi su kroz često objavljivanje majčinih fotografija na njegovom Instagram profilu.

Jednom su kružila nagađanja o napetom odnosu između svekrve i nove snahe, a šuškalo se da je čak pratila njezine aktivnosti na Instagramu. Međutim, čini se da je u sadašnjim okolnostima procvjetao osjećaj harmonije između ove dvije osobe.

Preporučujemo