Stvaranje tople i privlačne atmosfere u vašem domu je ključno, bilo da organizujete svečanu večeru, proslavu, rođendan ili jednostavno vam dolazi nekoliko prijatelja na kafu. Imperativ je da se vaši gosti osjećaju ugodno i ugodno u vašem prostoru. Ovo je posebno važno sada u vrijeme kada imamo veliki broj slava.

Kada smo u žurbi da se pripremimo i ukrasimo, možemo nenamjerno zanemariti manje detalje koji bi nekom drugom mogli biti značajni u određenom slučaju. Zato je  kontrolna lista od neprocjenjive važnosti za posljednju procjenu – jesmo li osigurali da je sve uređeno za dolazak gostiju da se ne bismo osramotili.

Bitno je da je zaliha toalet papira u kupatilu lako vidljiva. Samo pokušajte da zamislite scenario da vas pozovu iz kupatila dok ste usred rođendanske zdravice. Samo odlaganje dodatnih rolni toalet papira u ormar nije dovoljno. Od presudne je važnosti da ih izložite na vidljivom mjestu prije dolaska gostiju. Na taj način ćete izbjeći neugodnu situaciju. Kako bi gostima osigurali ugodno iskustvo u kupaonici, važno je imati svježe ručnike na raspolaganju. Niko ne želi da suši ruke na korišćenom peškiru, pa je neophodno ostaviti barem jedan ili dva čista peškira pored lavaboa. Ako očekujete dodatne goste, pametno je osigurati papirnate ručnike i namjensku kantu za njihovo odlaganje.

Za vrijeme naših svečanosti, običaj je da imamo na raspolaganju hranu u izobilju. Ipak, nije svako jelo prilagođeno onima koji imaju ograničenja u ishrani. Ako očekujete odabrani broj učesnika, vjerovatno je da ste upoznati s njihovim prehrambenim preferencijama i averzijama. Međutim, ovaj zadatak postaje sve teži kada se lista gostiju značajno poveća. Nakon razmatranja, može se zamisliti da se određene namirnice podijele i da se neke porcije ostave bez začina ili ulja. Ovo se posebno odnosi na jela kao što su salate. Jedan efikasan pristup je označavanje određenih jelai služenje kao na švedkom stolu uz  oznaku o njihovim sastojcima.

Preporučujemo