Ako ste frustrirani manjim mrljama i tragovima na laminatnom podu, biće vam drago da otkrijete pametnu metodu koju koriste profesionalni fotografi kada snimaju slike stanova za časopise. Za postizanje sjajnog i uglađenog izgleda koji vidite u relamama, koristi se glicerin. Nakon upotrebe ove smjese vaši će se podovi sijati poput ogledala.

Započnite s tipičnim postupkom usisavanja podova, a osim toga, možete se odlučiti da sve temeljito pređete mokrom krpom.Započnite sipanjem otprilike tri do četiri kašike glicerina u kantu koja sadrži vodu. Temeljito pomiješajte dvije supstance, a zatim nastavite s čišćenjem podova dobivenom otopinom. Kada završite, polirajte podove kako biste postigli blistavu završnu obradu.Ovaj recept je svestran i može se koristiti ne samo za laminat već i za parket i linoleum. Dodatno, mješavina vode i glicerina je idealna za učinkovito čišćenje kožnog namještaja. U slučajevima kada se prašina brzo nakuplja u određenim područjima, jednostavno nanesite otopinu vode i glicerina na namještaj kako biste uklonili problem.

Za čišćenje prozora koji su bili zapušteni, efikasan je rastvor od 70 ml vode, 30 ml glicerina i male količine amonijaka. Nanesite rastvor na prozore i dobro ih obrišite. Glicerin u svom čistom obliku je optimalan za očuvanje gume na frižiderima, zamrzivačima i automobilima. Za uklanjanje mrlja od rđe možete koristiti glicerin. Da biste to učinili, pomiješajte kašičicu tekućeg sapuna, glicerina i vode. Uverite se da je smeša dobro promešana pre nanošenja na mrlju. Ostavite da odstoji 24 sata prije nego što ga isperete. Ako je potrebno, ponovite postupak.

Iako je istina da glicerin koji je zagrijan može biti efikasan u iskorenjivanju tvrdokornih mrlja od masnoće, važno je napomenuti da ova metoda može ostaviti neka oštećenja na tkanini. Za rješavanje ovog problema može se upotrijebiti snažnija koncentracija deterdženta u prahu za uspješno uklanjanje preostalih tragova.

Preporučujemo