Po običaju, Etnografski muzej u Beogradu otvorio je svoju etnološku izložbu uz prisustvo Tamare Vučić, prve dame Srbije. Tamara je neko ko nastoji da ispoštuje sve važne događaje, pa je i prošle, a i ove godine prisustvovala ovom događaju. Na svečanom otvaranju pokazala je da nije obavezno pridržavati se konvencionalnih modnih trendova. Njen izuzetan smisao za modu, koji mnoge žene oponašaju, već je dobro poznat.

Publika je tom prilikom bila opčinjena odećom supruge Aleksandra Vučića. Njena zadivljujuća haljina do poda od crnog satena privukla je pažnju svih svojim izuzetnim karakteristikama kao što su nekonvencionalne naramenice i bijeli kaiš u etno stilu koji je odgovarao temi prilike. Iako je haljina u početku izgledala neuljepšano, ove različite karakteristike učinile su je zaista izvanrednom. Pažnju publike privukao je sako Prve dame Srbije, koji je bio i prostran i udoban, duboke, tamne boje i oversize kroja.

Već duže vrijeme prenosi se modna smjernica koja ne savjetuje kombiniranje tamnih i crnih nijansi u jednom ansamblu. Ovo spajanje je već duže vrijeme negativno stigmatizirano. Međutim, posljednjih godina ovo zastarjelo vjerovanje je dovedeno u pitanje, a sve veći broj ljudi prepoznaje potencijal za harmoniju i komplementarnost u ovoj kombinaciji. Kada je klasična i sofisticirana crna uparena sa suvremenom, prigušenom nijansom Tegeta, rezultirajući ansambl je istovremeno šik i moderan.

Ova kombinacija dodaje dubinu vašoj odjeći, podižući je od jednostavnog i monotonog izgleda do svježe, zadivljujuće dimenzije. Gospođa Vučić je za ovu priliku donela intrigantan aksesoar, koji je upotpunio njen outfit. Retro torbica, ukrašena metalnim remenom, bila je diskretna i efektna, upotpunjujući cijeli ansambl. Kršenjem modnih konvencija, prva dama Srbije postigla je zapanjujući rezultat, o čemu svedoče i izuzetno pozitivne reakcije njenih pratilaca na društvenim mrežama, koji su u komentarima ostavljali samo komplimente.

Preporučujemo