Prema RHMZ-u, u studenom bi Srbiju trebalo očekivati ​​toplije i vlažnije vrijeme, a ovakva stanja u većem su obimu prisutna u područjima Vojvodine, zapadne Srbije i Šumadije. Za studeni je predviđena srednja minimalna temperatura zraka koja će biti viša od višegodišnjeg prosjeka, uz predviđeni porast od oko 1,4 stupnja. U Beogradu i okolici treba očekivati ​​srednju minimalnu temperaturu zraka oko 5,9 stupnjeva Celzijusa. Srednja maksimalna temperatura zraka također će biti viša od višegodišnjeg prosjeka, uz predviđeni porast od oko 1,4 stupnja. U Beogradu i okolici srednja maksimalna temperatura zraka za studeni očekuje se oko 12,7 stupnjeva Celzijusa. RHMZ napominje da u većem dijelu Srbije u studenom treba očekivati ​​natprosječne količine oborina, od 10 do 20 milimetara više od višegodišnjeg prosjeka.

RHMZ predviđa da će se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji i Šumadiji očekivane količine padavina zadržati u granicama višegodišnjeg proseka, uz neznatno povećanje od 2 mm u proseku. S druge strane, u Beogradu i okolici predviđa se ukupna količina padalina u studenom od oko 47 mm. Što se tiče prosinca, RHMZ prognozira da će biti blaži i vlažniji mjesec u odnosu na prethodne mjesece. Očekuje se usklađivanje prosječne minimalne temperature zraka u prosincu s višegodišnjim prosjekom. Međutim, srednja minimalna temperatura bit će oko 1,6ºC viša od višegodišnjeg prosjeka. Očekuje se da će u prosincu prosječna minimalna temperatura u području Beograda biti oko 2,0ºC.

Tijekom mjeseca prosinca očekuje se porast maksimalne temperature zraka od prosjeka prethodnih godina. Temperatura će u prosjeku biti oko 1,1ºS viša od višegodišnjeg prosjeka. Tijekom mjeseca prosinca u Beogradu i okolici najviša prosječna temperatura iznosit će oko 7,6ºC. Količina oborine za prosinac očekuje se nešto viša od prosjeka, od 5 mm do 10 mm iznad višegodišnjeg prosjeka. Ukupno će za prosinac pasti oko 59 mm oborine. Sezonska prognoza RHMZ-a predviđa da će i siječanj biti relativno blag i kišovit mjesec. U trećem tjednu siječnja može doći do slabih ili umjerenih jutarnjih mrazova. Srednja minimalna temperatura zraka u siječnju bit će u prosjeku viša za 1,2ºC od višegodišnjeg prosjeka.

Predviđena vrednost srednje minimalne temperature vazduha u Beogradu i okolini u januaru je oko 1,2ºC. Prema podacima RHMZ-a, srednja maksimalna temperatura zraka za mjesec siječanj bit će iznad višegodišnjeg prosjeka s prosječnim porastom od oko 0,6ºC. Na području Beograda srednja maksimalna temperatura zraka tijekom siječnja bit će oko 5,5ºC.

Preporučujemo