Ana Bekuta, glasovita pjevačica, svoj je put u karijeri iskopala isključivo zahvaljujući iznimnom talentu i impresivnim vokalnim sposobnostima. Zadržala je diskretan privatni život, no njezine su romantične zavrzlame zaokupljale znatiželju brojnih pojedinaca. Bekutina ljubavna veza s Milutinom Mrkonjićem, koja je trajala niz godina, tragično je prekinuta njegovom smrću. Prije veze s Mrkom, pjevačica je desetljeće provela u izvanbračnoj zajednici s Predragom Vidovićem Prejom, talentiranim šabačkim bubnjarom.

 

1981. godine osniva bend Predrag Vujić i odlučuje raspisati natječaj za pjevača. Na natječaj se prijavila Ana Bekuta, a bend je nakon toga dobio ime “ANABE”. S Predragom kao voditeljem, Ana je predano ušla u glazbu. Kako su radili zajedno, njihova osobna veza je jačala i ubrzo su počeli živjeti zajedno. Bend se raspao 1991., a iduće godine odlazi i Anin bend. Nakon Predraga, pjevačica je započela ljubavnu vezu s klavijaturistom Slobodanom Smakićem. Na početku veze s Mrkom, Ana je bila nevezana, ali kako se pričalo da je Milutin već oženjen Draganom Mrkonjić, a istovremeno ima i ljubavnu vezu s pjevačicom, šuškanja su postajala sve glasnija. Unatoč mnoštvu pogrdnih primjedbi, Ana i Milutin ostali su ravnodušni kako je vrijeme prolazilo.

Uprkos tome, više puta su otvoreno iskazivali svoju ljubav, a Milutin je objasnio zašto nikada nije tražio pravni razvod od supruge. Otkrio je da je odlučio da ne prekine brak jer je Dragani bio jedini oslonac. Slijedom toga, kada je prije dvije godine preminuo, svu njegovu imovinu s pravom je naslijedila njegova zakonita supruga, a Ana je ostala bez ičega. U to vrijeme se i sama Ana javno oglasila na društvenim mrežama.

Tijekom prošle godine, dok se moj svijet rušio oko mene, bilo je mnogo rasprava o imovini koja pripada i meni i Milutinu. Čitanje i obrada tih razgovora ponekad se pokazalo izazovnim. Činilo mi se gotovo kao da sam prikazana kao siromašna žena, a ne kao netko tko je posljednja četiri desetljeća proveo marljivo radeći, gomilajući bogatstvo i njegujući vlastiti život. Možda je nekome teško za shvatiti, ali ja sam zapravo zaradio više od Milutina. Napravila sam mudra ulaganja i živjela ravnopravan život s njim, i tijekom našeg zajedničkog vremena i nakon njegove smrti. Imovinu koju je Milutin posjedovao s pravom je prenio na naznačenog nasljednika i ja na to nikada nisam imao primjedbi. Neka se zna da ne postoji oporuka ili melodramatična sapunica koju su mediji izmislili”, objasnila je Ana na kraju svoje izjave. Naše postojanje karakteriziralo je stanje jedinstva i sloge. Možda to kod vas ne bi bio slučaj, ali to je vaša osobna stvar. Naša je situacija bila jedinstvena za nas. Potraga za bogatstvom nikad me nije zanimala, samo zato što sam posjedovao svoje. Dok sam se susrela s Milutinom, željela sam samo ljubav, privrženost i brigu. Dobio sam te potrepštine i u toj smo čahuri topline, ljubavi i pažnje boravili do njegovih posljednjih dana. Ana i danas pati za njim i redovno posjećuje Mrkin grob.

Preporučujemo