Božen Žubor je  život provela na različitim mjestima a  rođena je i odrasla u Koprivnici u Hrvatskoj. Nakon što je preminula, položena je na počinak u svom rodnom gradu. Ostaje neizvesno da li se ikada udala, a bez očiglednih naslednika, prevashodno je pitanje ko će naslediti njeno preduzeće i imanja na Dedinju i ispod Avale. Zbog nedostatka preciznih informacija, tačna vrijednost njene imovine i bogatstva akumuliranih tokom njenog života ostaje nepoznata. Upravo zbog toga što je sve obavijeno velom tajni izaziva interes javnosti.

Njena kompanija je osnovana u Beogradu 1991. godine, lansiranjem njenog čuvenog proizvoda za mršavljenje, koji je imao značajan uticaj na srpsko tržište. Nažalost, proizvod se suočio sa kontroverzom kada je otkriveno da ima nedostatke, što je dovelo do njegovog privremenog povlačenja iz prometa. Kako bi dokazala kvalitet svog proizvoda, Bozen se čak morala na neko vrijeme povući iz javnosti.

Božen Žumbor, kreator renomiranog brenda “Božen kozmetika”, preminuo je prije više od deset godina nakon duge i teške bolesti. Kako nije imala nasljednike, bilo je mnogo spekulacija o korisnicima njenog značajnog bogatstva. Otkriveni su dokazi koji potvrđuju njeno vlasništvo nad imovinom u Srbiji i Holandiji, koji ukazuju da je imala prebivalište u obe zemlje. Na Dedinju, u Beogradu, posedovala je vilu, a posedovala je i imanje ispod Avale.

Čini se da poslovična izreka “iza svakog uspješnog muškarca stoji žena” vrijedi za Marinka Rokvića, poznatog folk pjevača koji je za života imao mnogo velikih ljubavi, uključujući i onu s Boženom, istaknutom figurom u kozmetičkoj industriji čije je ime poznato. širom svijeta. Izveštaji regionalnih medija govore da je Marinkova prava ljubav bila vlasnica brenda “Božen kozmetika”, a neki su čak nagađali i da će se venčati. Prema verodostojnom izvoru, Marinko i njegova partnerka bili su zajedno oko dve godine, iako on navodno nije uzvratio njenu naklonost prema njemu. Isti izvor je otkrio da se Marinko obavezao da će je oženiti. Nakon njihovog rastanka, Bozen je skrivala svoj romantični život. Bozenov status veze ostao je dvosmislen, bez jasnih naznaka da li je imao značajnu drugu osobu ili ne. Međutim, bilo je opšte poznato da on nije imao djece. Nasuprot tome, Rokvić je imao tu sreću da pronađe ljubav i zadovoljstvo sa Slavicom, koja im je rodila dva sina po imenu Marko i Nikola.

Preporučujemo