Jedan zanimljiv kolač je postao uobičajen na našim prostorima i često ga prave domaćice. Mi vam danas donosimo jedan recept za buhtle koji nije puno zahtijevan. Ove slatke buhtle napravljene su bez upotrebe mlijeka i jaja, što ih čini savršenom opcijom za one dane posta kada se takvi sastojci izbjegavaju.

Sastojci:
Recept zahteva oko 600 grama brašna.
Recept zahteva 40 grama kvasca.
Jedna opcija za mjerenje praška za pecivo je korištenje polovine standardne vrećice.
Ukupno 250 mililitara vode sa visokim nivoom kiselosti.
Potrebno je 50 mililitara mlake vode.
Jednu kašičicu granuliranog šećera.
Količina soli, jednaka jednoj kašičici.
Dva paketića vanilin šećera.
Za one koji vole, limunova kora je mirisan i ukusan dodatak raznim jelima.
Ako postite, onda možete konzumirati 100 grama margarina za post.
Recept zahteva ukupno šest kašika ulja.

 

Fil:
Dvesta grama maka.
Preporučena veličina porcije za džem je obično oko 5-6 kašika.

Priprema:
Počnite prosijavanjem brašna kroz sito. Zatim pomiješajte prašak za pecivo i sol sa brašnom. Nastavite da napravite udubljenje u sredini smjese, a zatim izgnječite kvasac i dodajte ga u udubljenje. Dodajte šećer i mlaku vodu, pustite da se kvasac aktivira. Kada je kvasac aktivan, dodajte vanilin šećer, kiselu vodu, rendanu koricu limuna i ulje. Zamesiti testo i na kraju sve skupiti sa malo ulja. Ostavite smjesu da ostane neometana u trajanju od 15 minuta. Nakon toga promućkajte, a zatim ostavite da odstoji još 20 minuta. Nakon prebacivanja testa na radnu površinu, nastavite da ga mesite i razvaljajte dok ne dostigne debljinu malog prsta. Testo iseći na kockice, a na svaku kocku staviti punu kašiku fila.

Nastavite da podignete krajeve tijesta i zalijepite ih zajedno, pazeći da lepinja bude potpuno zatvorena i okruglog oblika. Prije pečenja pripremite pleh tako što ćete ga namazati margarinom. Ostavite lim da odstoji pokriven krpom dok se rerna ne zagreje na 220 stepeni. Nastavite da otopite margarin i dobro premažite kiflice prije nego što ih pečete otprilike 25 do 30 minuta. Nakon pečenja, robu ponovo premazati otopljenim margarinom, pokriti krpom i ostaviti da odstoji desetak minuta. Na kraju robu pospite šećerom u prahu i poslužite.

Preporučujemo