Svetlana Ceca Ražnatović, izvorno Veličković, proživjela je život ispunjen bezbrojnim hitovima i nesvakidašnjim događajima koji bi se lako mogli zamijeniti sa scenama iz holivudskog scenarija. O njoj, njenom privatnom životu i karijeri skoro sve je poznato i više puta ispričano. Cecina životna priča nalikuje na zadivljujuću knjigu, a svoje porijeklo vuče iz sela Žitorađa 14. lipnja 1973. godine, na dan rođenja slavne pjevačice. Odrastajući u obitelji s ocem, majkom, sestrom Lidijom i bakom i djedom, već je u mladosti imala priliku pokazati svoj talent. Sa samo devet godina osvojila je publiku svojim debitantskim nastupom u školskoj predstavi. Kako je napredovala kroz školovanje, završivši i osnovnu i srednju školu, njezina strast prema glazbi ostala je nepokolebljiva.

 

Ključni trenutak na njezinom profesionalnom putu dogodio se kada su joj se putevi ukrstili s Mirkom Kodićem, vrsnim harmonikašem i skladateljem koji je odigrao presudnu ulogu u njezinom dolasku do slave. Kodić se na nastupu u jednom lokalnom restoranu prvi put susreo s njezinim zadivljujućim glasom, zbog čega ju je doveo u Beograd. Godine 1988. izdala je debi album pod nazivom “Cvetak zanovetak” i sa istoimenom pjesmom postigla veliki uspjeh, osvojivši prestižnu nagradu na festivalu “Ilidža”. Nevjerojatno, tada je imala samo 15 godina. Sljedeće je godine bez napora izdala svoj drugi album, a nedugo nakon toga i treći. Poznati skladatelj Dobrivoje Doca Ivanović i Mirko Kodić surađivali su na ovim albumima, stvarajući nezaboravne pjesme poput “Lijepa”, “Da ga vidim” i “Zabranit ću srcu svome da te voli”, koje su postale veliki hitovi tog doba. Cecin uspon u zvijezde započeo je uspjehom njezinog hita “To, Miki, to”, koji je doveo do prodaje albuma u 300.000 primjeraka i vinuo sedamnaestogodišnju pjevačicu na vrhove pop ljestvica.

 

Prelazak iz kuće Cece Ražnatović u Žitorađi u vilu na Dedinju nije bio trenutan. Godine 1990. Ceca je prodala album “Pustite me da ga vidim” u impresivnih 350.000 primjeraka. Sljedeće godine izdaje album “Babaroga” i donosi odluku da svoju zaradu uloži u nekretninu u Beogradu. Nakon što je završila srednju školu i krenula u suradnju s Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulović Futom, Ceca je započela dvostruki put renoviranja stana i privremenog boravka kod obiteljske prijateljice Dragice u Kalenićevoj ulici. No, mnogima je ostalo nepoznanica da u rezidenciji dosad nije živjela kao podstanar, već kao gost. Cecino početno prebivalište u Beogradu bilo je na četvrtom katu te adrese. No, nakon kraćeg vremena preselila se u svoj stan na Banovom Brdu i tamo živjela do udaje.

 

Tokom ž posete stambenoj zgradi koja se nalazi u srcu Vračara, ekipa novinara otkrila je da su komšije u živom sećanju na vreme kada je u ovoj višespratnici boravila sada već proslavljena zvezda. Starija stanovnica Kalenićeve ulice, koja je bila Cecina susjeda, rado se prisjećala kako se ona uvijek srdačno pozdravljala i pokazivala nevjerojatnu ljepotu koja podsjeća na anđela. Stanari ove zgrade, posebice mlađe generacije, osobno se ne sjećaju Cecinog dolaska, ali su ih o ovoj priči obavijestili dugogodišnji stanari. Neki su to čak odbacili kao puki folklor. Dok je izvodila “Kukavicu”, gomila se okupila ispod njenog prozora, pridruživši se pjevanju uz njenu zadivljujuću pjesmu. Odjek te pjesme odjeknuo je cijelom ulicom, a cvijeće je neprestano pristizalo u Kalenićevu, doživljaj za koji se ne može vjerovati. Neimenovana gospođa sugerira da je cvijeća bilo u izobilju, nagađajući da ga je moglo biti dovoljno za osnivanje najveće cvjećare u Beogradu.

Preporučujemo