Nije rijetkost da poznate estradne zvijezde sarađuju na ovaj ili onaj način. Neki pjevaju duete a kod nekih se saradnja zasniva na pisanju i komponovanju pjesama. Opšte je poznato da je renomirani bosanskohercegovački muzičar Dino Merlin napisao pesmu „Beograd” specijalno za Cecu Ražnatović, što je činjenica dobro poznata u muzičkoj industriji pop muzike. Nedavno je Ceca otkrila dosad neotkrivene detalje u vezi sa njihovim zajedničkim poduhvatom, ostavivši svoje fanove prijatno iznenađenim.

 

  • Bila je apsolutna čast dobiti izuzetnu priliku da imam personalizovanu kompoziciju renomiranog Dina Merlina pod nazivom “Zaboravi”. Ova izvanredna saradnja nastala je kroz slučajnu vezu sa mojim bivšim partnerom, koji je slučajno imao vezu s njim.

Uspomena na naš prvi susret u jednom švajcarskom hotelu ostaje urezana u mojim mislima, svaka reč koju smo izgovorili večno se ponavlja. Prilikom ovog susreta Dino Merlin mi je poklonio očaravajuću pjesmu “Zaboravi” i istog trenutka sam bio opčinjen njenom ljepotom.

U trenutku ranjivosti, povjerio mi se, izrazivši želju za duetom koji su ga, nažalost, okolnosti spriječile da snimi. Međutim, vjerovao je da moj glas posjeduje neusporedivu emociju koja je potrebna da mu se udahne život. Ceca se rado priseća ovog neizbrisivog susreta.

Trenutak kada mi je to otkrio bio je zaista izuzetan, posebno s obzirom na moju mladost u to vrijeme, jer sam imao samo 20 godina. Iako se radilo o duetu, hrabro sam se odlučila da pesmu Beograd uvrstim u svoj repertoar. Pesmu sam doneo Marini Tucaković i Aleksandri Radulović Futi u Beograd, ali nažalost nije im odjeknula. Izrazili su naklonost prema “Zaboravima”, ali “Beograd” nije pogodio.

 

Uprkos svim rezervama, na kraju sam odlučio da „Beograd“ nađem na svom albumu „Fatalna ljubav“. Tokom čitavog procesa, Oliver Mandić je pružao nepokolebljivu podršku, ne pokazujući oklevanje u svojim postupcima.

Stihovi su se uvukli u nezaboravno sećanje, iskrena molba mom voljenom gradu Beogradu: “Zagrli me…”. Sarađujući na muzici i tekstu, napravili smo bezvremenski hit. Ovo je pravi izveštaj, koji nisam zaboravio, čak i ako Merlin jeste. Ceca je otkrila ovu informaciju, izrazivši kajanje što ona i Dino Merlin nikada više nisu imali priliku da udruže snage.

  • Nakon što je proteklo dosta vremena, imao sam sreću da se ponovo povežem s Merlinom početkom 2000-ih. Namjera nam je bila da još jednom sarađujemo, ali nažalost, naša komunikacija je nakon toga prestala. U toku naše rasprave prepustili smo se nostalgiji i razmijenili prijatna sjećanja.

Prilično je fascinantno primijetiti da mi je Dino dao potpuno povjerenje kada su njegove pjesme u pitanju. Ipak, kada je došlo vrijeme da ih oslobodim, oklijevao sam da odskočim i službeno ga potpišem. Ne može se poreći da su te pjesme bile proizvod njegovog stvaralaštva. Tokom tog perioda, emocije su harale, a moj glavni cilj je bio da izbegnem izazivanje nepotrebnih komplikacija za Merlina. Moj najveći prioritet je bio da ga zaštitim od bilo kakvih mogućih posljedica.

biografija:

Rođen u siromašnoj porodici u Sarajevu 12. septembra 1962. godine, odmalena se suočavao sa odsustvom oca. Uprkos majčinom neodobravanju njegovih pevačkih aspiracija, ona se nadala da će on na kraju nastaviti značajniju karijeru. Crpeći inspiraciju od Zdravka Čolića i Gorana Bregovića, postali su mu svetla vodilja.

Sa 21 godinom, Dino je stupio u svetu bračnu vezu. Za to vrijeme bio je zaposlen u fabrici gdje su ga prihodi izdržavali do 20. dana svakog mjeseca. Na njihovu veliku sreću, Dinova žena je posedovala magičnu sposobnost da proteže njihove resurse za preostalih deset dana. Zajedno su blagoslovljeni sa dvoje djece, kćerkom po imenu Naidu i sinom po imenu Hamza.

Međutim, ljubavna priča između Dina i Amele nije počela na radosnoj točki, jer Amela potječe iz bogatog porijekla, a njeni roditelji nisu odobravali njen izbor da spoji svoj život sa Dinovim životom. Uprkos prvobitnom otporu, Amela se hrabro udala za Dina u tajnosti i pridružila se njemu i njegovoj majci u njihovom skromnom prebivalištu. U periodu od šest mjeseci roditelji su odbijali da je priznaju, ali su im se s vremenom srce omekšalo i popustili su.

Preporučujemo