Religija ljude prati još od najranijih dana i postoje mnoge vjere širom svijeta od kojih je Kršćanstvo najrasprostranjenije po svijetu. Jedan od načina na koji se ova vjera ovoliko proširila je kroz misionare i misionarke koje su slali u razne dijelove svijeta da šire svoju religiju i preobrate ljude drugih vjera na Kršćanstvo.

Danas vam otkrivamo jednu neobičnu priču dvije časne sestre koje su misionarke, a ova priča je šokirala toliko ljudi diljem svijeta. Naime, dvije afričke časne sestre su na Siciliju poslate kao misionarke koje su se brinule o starim ljudima i vratile se nazad te šokirale mnoge ljude naglom promjenom.

Časne sestre su obavezane na celibat, odnosno ne smiju imati spolne odnose, ali ove dvije časne sestre su se nekako uspjele vratiti sa svog zadatka trudne. Jedna od te dvije časne sestre je s Madagaskara i provela je dosta vremena brinući za starije ljude na Siciliji tokom svog zadatka.

Ispostavlja se da je trudnoća po njihovom povratku bila u naprednoj fazi iako su samo jedan mjesec bile na tom putovanju. Ova sestra ima trideset četiri godine i odvezena je u bolnicu nakon što se žalila na žestoke bolove u stomaku. I dalje se ne zna ko je otac njenog djeteta.

Odmah je pokrenuta istraga da se sazna ko je otac i kako je došlo do njene trudnoće jer je prekršila značajan vjerski zakon, ali Rim tvrdi da je u pitanju interes da se zaštite buduća djeca rođena u ovakvim uvjetima, iako mnogi sumnjaju u plemenitost njihovih namjera po pitanju te istrage.

Preporučujemo