Predivna poslastica koja je i lijepa i ukusna je čoko-koko kolačić ili čupava pita. Oko nje ima malo više posla ali se  isplati.

Sastojci:

Recept zahteva tačno 220 grama brašna.
Koristeći pola vrećice praška za pecivo.
Količina od 30 grama kakao praha.
Recept zahteva tačno 70 grama šećera.
Otprilike 50 mililitara mlijeka.
Preporučena količina masti, putera ili margarina za upotrebu u receptu je 100 grama.

 

Recept zahteva tačno 200 grama brašna.
Pola vrećice praška za pecivo.
Recept zahteva tačno 50 grama kokosovog brašna.
Recept zahteva precizno 70 grama granuliranog šećera.
Preporučena količina mlijeka u ovom receptu je približno 50 mililitara.
Sto grama masti, putera ili margarina.

Količina mlijeka potrebna za ovaj recept je tačno 400 mililitara.
Recept zahteva dodavanje četiri pojedinačne kašike šećera.
Jedina kašika ruma je sve što je potrebno.
Dostupna je jedna porcija čokoladnog pudinga.
Preporučena veličina porcije čokolade je 50 grama.
Mera margarina od 125 grama.

Potrebna količina mlijeka je tačno 400 mililitara.
Recept zahteva ukupno četiri kašike granuliranog šećera.
Jedna porcijaDolcela pudinga od kokosa
Potrebna količina za ovaj recept je tačno 50 grama bijele čokolade.
Recept zahteva ukupno četiri kašike kokosa.
Količina margarina potrebna za ovaj recept je 125 grama.

 

 

Priprema:
Crne kore

Da biste napravili tijesto, počnite tako što ćete sjediniti sve suhe sastojke. Zatim dodajte otopljenu masnoću (puter ili margarin) i dobro promiješajte. Tek tada treba polako dodavati mlijeko dok tijesto ne postane mekano i neljepljivo. Ovisno o vrsti brašna i kakaa, možda ćete morati dodati više od preporučenih 50 ml mlijeka, do 60 ili 70 ml.
Testo treba razdvojiti na dva jednaka dela. Svaki deo nastavite da razvaljate tako da dobijete dve kore veličine 20×30 centimetara. Kada je gotova, svaku koru stavite na obrnuti pleh koji je obložen papirom za pečenje i nastavite sa pečenjem.
Kožice se izlažu na temperaturi od 200°C u trajanju od 10 minuta, tokom kojih se peku.

 

Bijele kore
Bele kore pripremiti na sličan način kao i crne kore.
Zagrijte rernu na 200°C i pecite 10 minuta. Kada kora počne da porumeni na ivicama, brzo je izvadite iz rerne. Važno je napomenuti da kore moraju zadržati svoju izvornu bjelinu. Započnite sipanjem 300 mililitara mlijeka u poseban lonac. Nastavite sa dodavanjem šećera i ruma, a zatim dovedite smjesu do tačke ključanja. Nakon što smesa proključa, u preostalo mleko umešajte puding.Kada se tiganj skloni sa vatre, treba dodati puding. Da biste spriječili stvaranje grudica, treba ga temeljito promiješati žicom. Vratite smjesu na vatru i nastavite kuhati dok se ne zgusne do željene konzistencije.
Nakon što dodate čokoladu, miješajte smjesu dok se potpuno ne otopi. Ostavite sa strane da se ohladi. Zatim uzmite margarin koji ste prethodno omekšali i umutite dok ne postane pjenasta. Na kraju u mlaki fil umiješati pjenasti margarin. Počnite tako što sipate 300 mililitara mlijeka u šerpu koja je odvojena od one koja se koristi za puding. Mlijeku dodajte šećer i prokuhajte. Zatim uzmite puding i umiješajte ga u preostalo mlijeko.
Skinite šerpu sa šporeta i stavite puding. Dobro promiješajte žičanom metlicom kako biste izbjegli stvaranje grudvica. Zatim ga vratite na vatru i ostavite da se kuva dok se ne zgusne. Nakon što ste dodali čokoladu, miješajte smjesu dok se potpuno ne otopi. Nakon toga u smjesu ubacite kokos i promiješajte. Nakon skidanja sa vatre ostavite smjesu da se ohladi. Kada smjesa postigne mlaku temperaturu, uzmite prethodno omekšali margarin i umutite u pjenastu teksturu. Zatim ga umiješajte u fil. Kolač treba sastaviti sledećim redosledom: počnite sa slojem crne kore, zatim slojem belog fila, zatim dodajte sloj bele kore, a zatim sloj crnog fila. Ponovite ovaj uzorak dodavanjem još jednog sloja crne kore, bijelog fila, bijele kore i crnog fila.
Za bolje rezultate preporučuje se da kolač dodatno pospite kokosom i ostavite da odstoji preko noći. Poznato je da ova metoda poboljšava teksturu torte, što olakšava rezanje kada se služi sljedeći dan.

Preporučujemo