Dugovječnost je nešto što mnogi razumiju drugačije, ali kada poredimo prosječno trajanje života danas i prije koji vijek, jasno je da je medicina znatno napredovala i da se ljudi bolje paze nego je to prije možda bilo moguće. Danas vam otkrivamo detalje o slavnoj glumici Mirjani Banjac koja je doživjela čak 94 godine života!

Omiljena svima, ova glumica čak i u ovako kasnoj životnoj dobi uspijeva da glumi u novim ostvarenjima i svi kažu da je i dalje puna života. Živi sa svojim sinom u Novom Sadu i komšije su nedavno progovorile o tome kako je imati ovu pozorišnu i filmsku legendu kao komšinicu pa ćemo to s vama ovde podijeliti.

Jedna komšinica je rekla da je Mira i dalje puna života i da je kao dijete, naročito u očima jer se uvijek razveseli kad vidi nekoga. Štaviše, kažu da je sin često smiruje jer iako se teško kreće, ona stalno želi da je aktivna i da radi nešto što joj godine danas dosta manje dozvoljavaju.

Obližnja prodavačica je isto imala komentar na slavnu glumicu, govoreći kako šalje sina u kupovinu i uvijek traži voće i cigare, iako su joj doktori rekli da ne bi trebala više pušiti. Ona ima stan na dobroj lokaciji jer joj dozvoljava da sama prošeta do pozorišta i galerije.

Jedan komšija je otkrio da su je mnogi u komšiluku mogli čuti kako vježba svoju ulogu za seriju “Igra sudbine” za koju je komšiluk bio skroz uzbuđen. Kaže da malo ko zna da je imala težak život, ali se svi i dalje dive beskonačno vedroj i energičnoj Miri Banjac.

Preporučujemo