Iako je plodna pjevačica s repertoarom brojnih hitova, Aleksandra Prijović, poznata i kao Prija, u svojoj kolekciji ima jednu pjesmu koja nije njezina. Ovu pjesmu pod nazivom “Sačuvaj tajnu ljubavi moja” otpjevala je Prija i nalazi se na jednom od njezinih albuma. U originalu ju je izvodio pjevač Dušan Kostić. Zahvaljujući Aleksandrinoj zadivljujućoj izvedbi, balada koju je oživjela postala je pjesma koja je Dušana Kostića vinula u sam vrh narodne glazbe, učvrstivši njegovu popularnost kao pjevača.

 

I nakon gotovo tri desetljeća misteriozne okolnosti Dušanove smrti 13. svibnja 1996. i dalje ostaju nerazjašnjene. Pjevač je tog dana primijećen kako preskače ogradu Pančevačkog mosta, točnije između stupova 39 i 41, i od tada je netragom nestao. No, ono što je izazvalo veliku sumnju jest činjenica da je jedini svjedok pjevačevog navodnog samoubojstva bio djelatnik ŽTP-a Saša Veljković, koji je nadležnima priznao da nije siguran je li čovjek koji si je toga dana oduzeo život doista Kostić.

Tijelo poznatog tekstopisca koji stoji iza popularne pjesme “Save the Secret” nikada nije pronađeno, pružajući dovoljno razloga za javni skepticizam. Incident je nastavio biti tema rasprave dugo nakon tog kobnog dana, iznjedrivši višestruka tumačenja. Prema jednoj priči, Duško je ubijen, a njegovo samoubojstvo je pomno orkestrirano kako bi se prikrio zločin. Bilo je i onih koji su vjerovali da je pjevačeva samoprovođena smrt proizašla iz njegovog duboko ukorijenjenog očaja zbog nemogućnosti da povrati nekadašnju slavu. Nasuprot tome, treća verzija, nedvojbeno najneobičnija, tvrdi da je Duško isplanirao vlastito samoubojstvo, nakon čega je pobjegao iz zemlje i ostavio svoju obitelj iza sebe u jeku nepremostivih dugova.

 

Najneobičniji aspekt cijele ove pripovijesti ostaju zagonetna pisma koja su istovremeno dostavljena na tri različita mjesta, a naslovljena su na najbližu Dušanovu rodbinu. Svako pismo sadržavalo je potpuno istu poruku: “Duboko sam vam naklonjen i tražim vaš oprost.” Zanimljivo je da ova pisma nisu imala nikakav oblik poštarine ili potpisa. Cijeli slučaj je prožet nedosljednostima. Nevenka, Kostićeva supruga, otkrila je da jedini svjedok navodnog samoubojstva nije siguran u identitet skakača. Prema riječima svjedoka, samo su vidjeli čovjeka kako skače. Do danas njegovo tijelo nije pronađeno.

Preporučujemo