Ne može svako da postane dadilja kraljevskom detetu, a majka princeze od Velsa nije prihvaćena za ovu ulogu, a kako je njena ćerka želela, na ovu poziciju je došla visokoobrazovana i obučena žena.

Rad za kraljevsku porodicu je rijetko i zanimljivo iskustvo. Posebno dadilje, one imaju posebnu ulogu u brizi o kraljevskoj djeci unutar i izvan palate. Iako je posao privlačan, a san dolazi sa bliskom saradnjom sa slavnim ličnostima i kraljevskim porodicama, njihovi životi nisu uvijek tako glamurozni. Dadilja mora čuvati sva kraljevska iskustva u strogoj tajnosti. Njihov život nije uvijek bio med i mlijeko. Pogledajmo život dadilje…

Ovo je vrlo zahtjevna pozicija i da biste postali kraljevska dadilja morate biti potpuno posvećeni poslu. Ovo zahtijeva više vremena od redovnog kancelarijskog posla od 9 do 5. Postoje i druge dužnosti koje osoba mora obavljati dok je u službi. Uz brigu o djeci, dadilja brine i o kućnim ljubimcima. Obe su domaćice i kuvarice. Jednom kada je izabrana dadilja da radi za kraljevsku porodicu, ona često nastavlja da služi porodici do penzije. Biti dadilja za kraljevsku porodicu je zaista težak posao. U 2017. to su potvrdile vijesti da su dadilje dale otkaz jer im je posao bio prezahtjevan. Dadilja radi za princa Vilijama i Kejt Midlton, i iako zarađuje 40.000 dolara godišnje i živi unutar zidina palate, zahtevi njenog statusa uzimaju danak na nju. Pa je dala otkaz.

Jedan od najzahtjevnijih dijelova kraljevske dadilje je da morate žrtvovati svoj lični život. Da, dadilje je posao s punim radnim vremenom koji zahtijeva da se odreknete vlastite porodice. To je jednostavno zato što kraljevska porodica želi dadilju koja je posvećena i posvećena svojoj službi. Naravno, kada živite u Palaceu 24/7, nemate vremena da radite bilo šta drugo osim svojih obaveza. Dadilje se takođe moraju zakleti na tajnost. Ako dadilja ima bilo kakav privatni život, bilo bi prilično teško sakriti tu informaciju od supružnika ili drugih voljenih osoba. Naravno, uvijek postoji problem tabloida koji pokušavaju dobiti najnovije vijesti. Posljednja stvar koju dadilja želi je da bude promatrana. Upravo iz tih razloga kraljevska porodica bira one koji su slobodni i nemaju vlastitu djecu.

Kada se brineš o prestolonasledniku, ne možeš da dolaziš i odlaziš kako hoćeš. Ovaj posao nije stalna pozicija za fiksni vremenski okvir. Kraljevske dadilje moraju biti dežurne 24/7 da se brinu o djeci. Stoga je dadilja živjela u palati i čuvala djecu 24 sata dnevno. Da imaju noćnu moru, bili bi tamo.

Čak i samo za kasnu noćnu užinu. Biti kraljevska dadilja zahtijeva vašu punu pažnju dok brinete o djeci. Dadilje oblače, hrane i brinu o djeci kroz svaku važnu prekretnicu u njihovom životu. Čak imaju i obavezu da svoje bebe nauče da puze, hodaju i pričaju, ali imaju i obavezu da se pobrinu da roditelji ne budu izostavljeni i iskuse prve korake i prve riječi svoje djece. Odgajati kraljevsku djecu nije lak zadatak, a ne može svako staviti svoje ime u šešir i biti izabran. Dadilje koje rade za kraljevsku porodicu prolaze godine obuke kako bi se kvalifikovale.

 

 

Preporučujemo